Ekonomi

Mazot ve gübre desteği hesaplara yatıyor! Tarım ve Orman Bakanı Kirişci resmen açıkladı! 

Milyonlarca çiftçi tarımsal destek ödemeleri ile mazot ve gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor ve araştırıyordu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, konuyla ilgili müjdeyi açıkladı.  

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, milyonların dört gözle beklediği destek ödemelerine ilişkin müjdeyi verdi. 

Milyonlarca çiftçi tarımsal destek ödemeleri ile mazot ve gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor ve araştırıyordu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, konuyla ilgili müjdeyi açıkladı. 

Peki milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan mazot ve gübre desteği ödemelerinde tarih belli oldu mu? Mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? İşte Vahit Kirişci'nin çiftçilerin yüzünü güldüren o açıklaması...

Vahit Kirişci, 5 milyar 586 milyon 398 bin 824 TL tutarındaki tarımsal destekleme ödemeleriyle ilgili yaptığı duyuruda ödemelerin bugünden itibaren çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını açıkladı. 

Kirişci, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve "5 milyar 586 milyon 398 bin 824 liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugünden itibaren çiftçilerimizin hesaplarına aktarmaya başlıyoruz. Çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlı ve bereketli olsun" diye konuştu. 

Peki çiftçilere mazot ve gübre desteği kapsamında ne kadar ödeme yapılacak? Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu detayı da açıkladı...

Sputnik News'te yer alan habere göre; mazot ve gübre desteği çerçevesinde 4 milyar 675 milyon 260 bin 816 Türk Lirası ödeme gerçekleştirileceğine dikkat çeken Kirişci, yem bitkileri desteğinin 852 milyon 701 bin 63 TL, baklagiller ve dane mısır desteğinin 48 milyon 417 bin 432 TL,  sertifikalı tohum kullanım desteği ödemelerinin 5 milyon 567 bin 53 TL olduğuna vurgu yaptı. 

Kirişci, aynı zamanda, sertifikalı fidan üretim destek ödemesinin 4 milyon 451 bin 893 TL olduğuna da dikkat çekti. 

 

5 milyar 586 milyon 398 bin 824 liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugünden itibaren çiftçilerimizin hesaplarına aktarmaya başlıyoruz.

Çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlı ve bereketli olsun.

— Prof.Dr.Vahit Kirişci (@VahitKirisci) March 8, 2022

 

Tarım Kredi Kooperatifi ayçiçek yağı fiyat listesi! 

Akaryakıt fiyatlarında deprem! Bugün itibariyle..

Resmî Gazete’de yayımlandı! Devletten yağlı tohumlu bitkiler için yüzde 75 hibe desteği 

Çiftçilere yapılandırma müjdesi! Başvurular ne zaman?