Ekonomi

Milyonlarca çiftçi bekliyor! Dikkat! Mazot ve gübre desteği ödemeleri...

Milyonlarca çiftçinin merak ettiği ve araştırdığı gübre ve mazot desteği ödemelerinin hesaplara ne zaman yatacağı merakla bekleniyor. Peki mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar...Peki merakla beklenen ve gündemden düşmeyen mazot ve gübre desteği ödemelerinde tarih netleşti mi?  Mazot ve gübre desteği çiftçilerin hesaplarına yattı mı? Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak?  ÖDEMELER HESAPLARA BUGÜN YATIYOR Ayrıntılar için linki tıklayın:

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı son zamanlarda sık sık gündeme gelen çiftçilere pek çok destek veriyor. Peki merakla beklenen ve gündemden düşmeyen mazot ve gübre desteği ödemelerinde tarih netleşti mi?  Mazot ve gübre desteği çiftçilerin hesaplarına yattı mı? Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak? 

ÖDEMELER HESAPLARA BUGÜN YATIYOR

Ayrıntılar için linki tıklayın:

Mazot ve gübre desteği hesaplara yatıyor! Tarım ve Orman Bakanı Kirişci resmen açıkladı! 

İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan mazot ve gübre desteği ödemelerinde tarih netleşti mi?  Mazot ve gübre desteği çiftçilerin hesaplarına yattı mı? Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak?  sorularının yanıtları...

2022 YILI MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ 2022 NE KADAR?

Gündemden düşmeyen ve milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen mazot ve gübre destekleri ile ilgili olarak açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli çerçevesinde;  tritikale buğday, rpa, yulaf ve çavdar için dekar başına 22 Türk Lirası mazot, 20 Türk Lirası gübre olacak şekilde toplamda 42 Türk Liralık destek verilecek. 

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ HESAPLARA YATTI MI?

Milyonlarca çiftçi tarafından merakla beklenen mazot ve gübre desteleri henüz hesaplara yatmadı. Ancak milyonlarca kişinin merak ettiği destek ödemelerinin yine geçen sene olduğu gibi bu sene de Mart ve Nisan aylarında hesaplara yatırılması planlanıyor. 

Peki çiftçilere verilecek olan mazot ve gübre desteği ne kadar? İşte kalem kalem ödenecek destek tutarları...

2022 YILI MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Mynet'in aktardığına göre, çiftçilerin gündemine oturan mazot ve gübre desteği alabilmek için bazı şartlar taşımak gerekiyor. 

Peki mazot ve gübre desteği almak için hangi şartlar gerekli? Mazot ve gübre desteği alabilmek için ne yapmak gerekiyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

"-Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olunması gerekli.
-Tarım ve Orman Bakanlığının belirlediği tarihlerde dilekçe ile başvuru yapmak gerekli.
-Milyonlarca kişinin merakla beklediği gübre desteğine başvurabilmek için en az 1 dekar alana sahip olunması gerekli.
-50 dekardan daha çok araziye sahip olan vatandaşların toprak analizi yaptırmaları gerekli.
-Eğer toprak analizi yaptırmazsanız yalnızca mazot desteğinden yararlanabilir ve söz konusu gübre desteğini alamazsınız."

 2022 YILI MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ KAÇ TL?

 

Peki çiftçilere verilecek olan mazot ve gübre desteği ne kadar? İşte kalem kalem ödenecek destek tutarları...

Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki çiftçilere için dekar başına ödenecek tutarlar şu şekilde: "Buğday, yulaf, çavdar, arpa, ve tritikale için 22 Türk Lirası, mazot ve 20 Türk Lirası gübre olmak üzere toplam 42 Türk Lirası,  kuru fasulye, nohut, mercimek için 24 Türk Lirası, mazot ve 8 Türk Lirası gübre olmak için toplam 32 Türk Lirası, soya ve  patates için 30 Türk Lirası mazot ve 8 Türk Lirası gübre olmak üzere 38 Türk Lirası, kuru soğan, yem bitkileri için 19 Türk Lirası, yaş çay, fındık için 18 Türk Lirası mazot ve 8 Türk Lirası,gübre olmak üzere 26 Türk Lirası, dane mısır için 27 Türk Lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 35 Türk Lirası,yağlık ayçiçeği için 29 Türk Lirası, mazot ve 8 Türk Lirası, gübre olmak üzere 37 Türk Lirası, kütlü pamuk, çeltik için 68 Türk Lirası, mazot ve 8 Türk Lirası kısmı gübre olmak üzere 76 Türk Lirası, aspir ve kanola için 20 Türk Lirası mazot ve 8 Türk Lirası gübre olmak üzere 28 Türk Lirası, mazot ve 8 Türk Lirası gübre olmak üzere 27 Türk Lirası,  zeytin ve diğer ürünler için 17 Türk Lirası mazot ve 8 Türk Lirası gübre olmak üzere 25 Türk Lirası."

Mazot ve gübre desteği almak isteyenler dikkat! Milyonlarca çiftçi bu haberi bekliyor!

Rusya-Ukrayna krizi gübreyi de vuracak!