Kent Haberleri

Mazot ve gübre destek ödemesi hangi illerde yapıldı? Çiftçiler peş peşe açıklandı! Mazot gübre desteği sorgulama 2023!

'Mazot gübre destek ödemesi hangi illerde yattı?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. Peki mazot ve gübre destek ödemesi hangi illerde yapıldı? Mazot gübre desteği sorgulama nasıl yapılır?  Çiftçiler, 2023 yılı tarımsal destek ödemeleri ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor

Mazot ve gübre destek ödemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Çiftçiler, 2023 yılı tarımsal destek ödemeleri ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor. 

"2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar" kapsamında, çiftçilere 2023 ürünü buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için dekar başına 75 Türk Lirası mazot desteği, 46 Türk Lirası da gübre desteği verilecek. 

Mazot ve gübre destek ödemesi hangi illerde yapıldı? Çiftçiler peş peşe açıklandı! Mazot gübre desteği sorgulama 2023!

Pamuk ve çeltik üretenlere dekara 250 TL mazot ve 21 lira gübre desteği olacak şekilde toplamda TL lira, nohut, kuru fasulye ve mercimek üretiminde dekar başına 75 TL mazot ve 21 TL gübre desteği olacak şekilde 96 lira, patates ve soya üreticilerine dekara 125 lira mazot ve 21 lira gübre olacak şekilde 146 TL, yağlık ayçiçeğinde dekara 88 lira mazot ve 21 TL gübre dsteği olacak şekilde toplamda 109 TL tarımsal destek ödemesi gerçekleştiriliyor. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2023 yılı tarımsal destekleme bütçesinin 57,6 milyar Türk Lirası olduğunu açıklamıştı. 

Aynı zamanda Bakan Kirişci, 28 Nisan günü yaptığı bir son dakika açıklamasında, "ugün 5,5 milyar liralık tarımsal desteklemeleri çiftçimizin hesabına aktarıyoruz" ifadelerine yer vermişti. 

Mazot ve gübre destek ödemesi hangi illerde yapıldı? Çiftçiler peş peşe açıklandı! Mazot gübre desteği sorgulama 2023!

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ HANGİ İLLERDE YATTI MAYIS 2023 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizde büyük yıkıma sebep olan depremlerden sonra, afet bölgesinde yer alan çiftçilere mazot ve gübre desteği ödemesi nakit olarak sağlandı. 

Bakan Vahit Kirişci, depremlerin ardından Şubat'ın son günlerinde gerçekleştirdiği açıklamasında, 13 milyar 836 milyon TL tutarında tarımsal destek ödemelerinin hesaplara tek tek yattığına, bu desteğin 12 milyar 508 milyon TL'sinin de mazot ve gübre desteği olduğuna dikkat çekti. 

Bu çerçevede, depremlerden etkilenen 11 ildeki 10 bin 472 çiftçi için 2 milyar 861 milyon Türk Lirası mazot gübre desteği ödendi. 

Depremden etkilenen illerin dışında kalan 70 ilde ise 1 milyon 866 bin 486 çiftçinin hesabına da 9 milyar 647 milyon TL'lik mazot gübre destek ödemesi Şubat'ta yattı. 

Depremden etkilenmeyen şehirlerde, üreticiler, mazot gübre destek ödemesini nakit olarak kullanamıyor. Bu çiftçiler yalnızca Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarından, gübre satan bayilerden ayni olacak şekilde destek ödemesinden faydalanabiliyor. 

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle mazot ve gübre destek ödemesini sorgulayabiliyor. 

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Doların yarından sonra nasıl olacağı belli oldu! Amerika Merkez Bankası açıkladı! 1 dolarınız bile varsa acilen bakın

Özel sektör çalışanlarına zam yapılacak mı? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı! 

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Bu rakamları görenler başından vurulmuşa döndü! 1 Mayıs 2023 altın fiyatları