28 / 04 / 2024

 MCS-Mühendis İnşaat'tan Tashkent Hilton ile Kongre Salonu projesi!

 MCS-Mühendis İnşaat'tan Tashkent Hilton ile Kongre Salonu projesi!

MCS-Mühendis İnşaat Yönetim imzasını taşıyan Tashkent City, Taşkent'in merkezinde 80 hektarlık alana konumlandırılmış bir mega kentsel dönüşüm projesidir. Projenin en önemli öğesi “Plot 5” adıyla anılan “Hilton Otel ve Kongre Merkezi” projesinin üzerinde yer aldığı parseldir...



2015 yılında faaliyetine başlayan MCS-Mühendis İnşaat Yönetim A.Ş., kurulduğu tarihten itibaren, yurt dışında ve yurt içinde inşaat sektöründe önemli projelerde, proje, inşaat ve sözleşme yönetimi danışmanlık hizmetlerinde bulundu.

 MCS-Mühendis İnşaat tan Tashkent Hilton ile Kongre Salonu projesi!

Kurucu üye ve çalışanlarının geçmişte Türkiye dahil 7 farklı ülkede hayata geçirdikleri bir çok otel, iş merkezi, villa kentler, eğitim kampüsleri gibi üstyapı projelerinden sonra inşaat alanında büyük yatırımlarla ve yaptığı açılımlarla isminden söz ettiren Özbekistan’a, 2018 yılında proje yönetim hizmetlerinde yeni ve farklı bir model oluşturmak suretiyle yeniden girdi. Ülkenin en büyük yerel holdinglerinden biri olan AKFA ile iş birliği içerisinde ortaklaşa geliştirilen farklı proje yönetim modeli ile, AKFA’ya ait inşaat şirketi olan Discovery Invest yönetimiyle birlikte birçok önemli projede halen hizmet vermeye devam ediyor. 

Tashkent City Projesi, Taşkent şehrinin tam merkezinde 80 hektarlık alana konumlandırılmış bir mega kentsel dönüşüm projesidir. Bu proje kapsamında 8 parselde, 1,5 milyon metrekare inşaat alanı ve 2,5 milyar dolar üzeri yatırım bütçesi planlanmıştır. Başkentin ortasında bu büyüklükte bir proje, kenti dönüştürme ve geleceğe hazırlama potansiyeline sahip olup yenilenme atağına kalkan Özbekistan Cumhuriyeti’nin ilk yapısal örneğidir. 

 MCS-Mühendis İnşaat tan Tashkent Hilton ile Kongre Salonu projesi!

Bu projenin en önemli öğesi “Plot 5” adıyla anılan “Hilton Otel ve Kongre Merkezi” projesinin üzerinde yer aldığı parseldir. Otel ve kongre merkezi kompleksi, 88 bin metrekare alanda projelendirilmiş, 55 bin metrekare inşaat alanına sahip otel ve 35 bin metrekare inşaat alanına sahip kongre merkezinden oluşmaktadır. 40 metre derinliğe inen 380 adet kazık; 15 metre derinliğe inen 10 bin adet çimento enjeksiyon imalatı sonrası ilk temel betonu Mayıs 2018’de dökülen yapıların inşası 16 ay gibi kısa bir sürede Özbekistan’ın Bağımsızlık Günü kutlamalarının yapıldığı 1 Eylül 2019 tarihinde tamamlandı.  Kongre merkezi, devlet başkanları ve bakanlar düzeyinde Taşkent’te düzenlenecek olan Sanghay İşbirligi Örgütü gibi uluslararası toplantılara ev sahipliği yapma hedefi güdüyor. Kongre merkezi kullanıcı profili de göz önüne alınarak, otel dahilinde, 200 standart oda, 50 süit oda ve konuk Devlet Başkanları için Fransız, İngiliz ve Arap mimari tarzında özel tasarlanan 8 kral dairesi olan bir oda karması oluşturuldu. Uzak doğu mutfağı lezzetini Taşkent manzarası ile sunan modern ve zarif bir çatı restoranı da mevcut.   

 MCS-Mühendis İnşaat tan Tashkent Hilton ile Kongre Salonu projesi!

Kongre merkezi özünde 70 x 70 metre boyutlarında, 14 metre yüksekliğinde çok amaçlı 4 bin kişilik bir salon ve bu salon etrafında konumlandırılmış değişen boyutlarda toplantı salonları ve özel delegasyon mekanlarından oluşuyor. Proje bağlamında 5 bin ton yapısal çelik Türkiye’de imal edilip Taşkent’e sevk edildi. Otel ve kongre merkezi için tasarlanan mekanik, elektrik ve elektronik alt yapı, son derece modern sistemler içeriyor.  Örneğin, 500 dinleyiciye 8 dilde aynı anda simültane tercüme yapılabilmektedir, 100 adet delege ünitesi ve 16 adet başkanlık ünitesi yer almaktadır. Elektronik altyapı, gelecek yılları da göz önüne alarak her türlü gelişmeye müsait tasarlandı.

Türk müteahhitliğinin yurt dışındaki gücü ve başarısını Proje Yönetim Hizmetlerinde de göstermeyi amaçlayan MCS Mühendis İnşaat Yönetim A.Ş. bu anlamda bir ilke imza attı.

Tel:  +90 212 801 8382
Web: http://muhendis-mcs.com/

 

Murat Şamil Çapar kimdir?
 


Geri Dön