27 / 04 / 2024

Meclise Sunulan Ek Bütçe Kanun Teklifi Sonuçlandı mı? Hangi Gerekçelerle Sunuldu ve Ne Kadar Ödenek Talep Edildi?

Meclise Sunulan Ek Bütçe Kanun Teklifi Sonuçlandı mı? Hangi Gerekçelerle Sunuldu ve Ne Kadar Ödenek Talep Edildi?

Meclis Başkanlığı'na sunulan tekliflerden biri de Ek Bütçe Kanun Teklifi oldu. Bu teklif, Merkezi Yönetim Bütçesine 1 trilyon 119 milyar liralık ek ödenek beklemektedir. Ek ödenek ihtiyacı bazı gerekçeler gösterilerek Meclis’e taşınmıştır. Ek Bütçe Kanun Teklifi neden sunuldu, sonuç ne oldu?



2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında, yönetim bütçe giderleri için 4 trilyon 469 milyar 570 milyon 19 bin lira ödenek ayrıldığı hatırlatılmıştır. Ancak 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle yapılan harcamalarla birlikte kamu yönetim birimlerinin ödenek ihtiyaçlarının giderilmesi için belli tutarda ek ödenek talep edilmektedir.  Bu kapsamda meclise sunulan ek ödeme teklifi 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin lira tutarında sunulmuştur. Bu teklifin, kamu idarelerinin bütçelerine ek bir ödeme kaynağı olması amaçlanmıştır.

Ek ödenek teklifi kapsamındaki gerekçeler

Ek Ödenek Teklifi kapsamında, depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması, hasar gören yapıların yeniden inşa edilmesi, kamu idarelerinin yapı stoğundaki zararların giderilmesi için yapılan harcamalar ek ödenek ihtiyacı için gerekçelendirilmiştir. 


Geri Dön