27 / 04 / 2024

Media Markt İzmir mağazasını açtı!

Media Markt İzmir mağazasını açtı!

Elektronik ürünler mağaza zinciri Media Markt, İzmir Balçova Mağazasını açtı



Elektronik ürünler mağaza zinciri Media Markt,  İzmir  Balçova Mağazasını açtı. İzmirliler, mağazanın günler öncesinden "açılış gününde özel promosyonlu ürünler satılacağı" duyurusunu büyük bir ilgiyle karşıladı. Gece yarısından itibaren kuyruğa giren 5 bini aşkın kişi, sabah 06.00'da açılışı yapılan mağazada özel promosyonlu ürünlerden alışveriş yaptı.

Açılışı, şirketin Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, Satın Almadan Sorumlu Aziz Süer ve Almanya Sorumlusu Dr. Stark ile yaptı.

Günler öncesinden mağazanın açılışının yapılacağı günde özel promosyonlu ürünler satılacağını duyan İzmirliler, gece yarısından itibaren firma tarafından konulan bariyerlerde kuyruğa girdi. Sabah saatlerine doğru metrelerce uzayan kuyrukta 5 bin kişiyi aşkın kalabalık oluştu. Bekleyenlere battaniye ve çay gibi hizmetler veren firma kapılarını sabah 06.00'dan itibaren açtı. Mağazaya, ilk olarak bin kişi alındı. Bir süre beklendikten sonra yetkililer, dışarda kuyrukta bekleyen müşterilerden 200'er kişilik gruplar halinde almaya devam etti.

Mağazaya girenler, en çok 2. kattaki elektronik ürünlere ilgi gösterirken, bilgisayar ve donanım malzemeleri, film DVD ve müzik CD'leri ile LCD ekran televizyonları satın aldıkları görüldü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ve mağazanın özel güvenlik elemanlarının aldığı çok sıkı güvenlik önlemleri sayesinde açılışta herhangi bir izdiham ve sıkıntı yaşanmadığı gözlendi.

Şirketin Operasyonlarından Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, açılışta gazetecilere yaptığı açıklamada, şirketin Türkiye'deki büyüme planlarına kararlılıkla devam ettiklerini belirterek, "Ülkemiz ekonomisine duyduğumuz güvenin yanı sıra Türkiye'nin sahip olduğu potansiyel ve büyüklük nedeniyle dört dörtlük bir yatırım atağı başlattık. 2009 yılı sonuna kadar Türkiye'deki mağaza sayımızı 15'e, satış alanımızı 100 bin metre kareye çıkarmayı hedeflediğimiz yatırım atağımızın ilkini İzmir Balçova Mağazası ile yaptık. Bundan sonra 2 ay içerisinde biri Ankara, diğer ikisi İstanbul'da olmak üzere 3 mağaza daha açacağız" dedi. 45 binden fazla çeşit ürünün bulunduğu mağaza, bugün saat 22.00'ye kadar açık kalacak.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Balçova ilçesindeki 3 bin 700 metre kare alana kurulu Media Markt mağazasının açılışında, izdiham yaşanmaması için İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekiplerinin yanı sıra 700 özel güvenlik görevlisi görev yaptı. Gece yarısından itibaren gelenler daha önce oluşturulan bariyerlere alınarak burada kuyruk oluşturulmaları sağlandı. Kuyrukta bekleyiş sırasında herhangi bir olay yaşanmaması için özel güvenlik görevlileri, sık sık müdahalede bulundu. Güvenlikönlemlerin kapanış saatine kadar devam edeceği ve bu saat itibariyle 10 bine yakın müşteri bekleniyor.
AA

İlgili haber

Media Markt İzmir'deki ilk mağazasını yarın açıyor!


Geri Dön