03 / 05 / 2024

Media Markt'ın satışları ikiye katlandı!

Media Markt'ın satışları ikiye katlandı!

ÖTV ve KDV indirimlerinin olduğu dönemde Media Markt'ın satışlarını ikiye katladığı açıklandı



Media Markt Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdürü Nuri Topatan, ÖTV ve KDV indirimlerinin olduğu dönemde Media Markt'ın satışlarını ikiye katladığını belirterek, "Ekonomik canlılığa katkı sağlayan benzer teşvikleri her zaman bekliyoruz" dedi.

AA muhabirinin bugün sona erecek ÖTV ve KDV indirimlerine ilişkin sorularını yanıtlayan Nuri Topatan, ÖTV-KDV indirimlerinin kriz döneminde oldukça işe yaradığını düşündüğünü söyledi.

Topatan, "Müşterilerimizin vergi indirimine ısındığını ve bunun satışlara yansıttığını görüyoruz" dedi.

Özellikle vergi indirimlerinin etkisi ile en çok satın alınan ürünlerin başında LCD TV'ler geldiğini belirten Topatan, "Bu dönemde Media Markt olarak satışların 2'ye katlandığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

"BENZER TEŞVİKLERİ HER ZAMAN BEKLİYORUZ"
Nuri Topatan, yapılan teşviklerle ekonominin canlandığını ifade edebileceklerini belirterek, hükümetin bu tür teşviklerinin tüketimi her zaman olumlu etkilediğini kaydetti.

Topatan, "Ekonomik canlılığa katkı sağlayan benzer teşvikleri her zaman bekliyoruz" dedi.

Vergi indirimlerinde sona yaklaşılmasından dolayı son günlerde mağazalarda yoğun bir alışveriş yaşandığını dile getiren Topatan, "Herkes hücum ediyor. Gerçekten talep var. Mağazalarımız dolu. Geçen hafta sonundan beri mağazalara gelen günlük ziyaretçi sayısı iki kat arttı" diye konuştu.
AA


Geri Dön