18 / 07 / 2024

Media Markt'tan Teknosa'ya sert yanıt

Media Markt'tan Teknosa'ya sert yanıt

Media Markt Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan: 'Anadolu çocuğuyuz' demekle değil, çalışarak yürür bu gemi. Bizi rahat bıraksınlar, biz de onları bırakırız




Yaz aylarında düzenlediği basın toplantısında, Media Markt'ı hedef alarak, 'Kimse bizim pazarımızı 'Vahşi Batı' zannetmesin. Çalım atmaya kalkanlara Anadolu çocuğu yedirmez' diye açıklama yapan Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane'ye Alman teknoloji zinciri Media Markt'ın yanıtı da ağır oldu. Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, kendisini 'Anadolu çocuğu'', uluslararası markaları ise 'Vahşi Batılı'' olarak konumlandıran zihniyetin, pazarda yaptıkları ile değil, birtakım söylemlerle fırsat yakalamaya çalıştığını belirterek, 'Media Markt, müşterilerinin cebine giren ve cebinden çıkanı gözeten bir perakende anlayışına sahiptir. Bu yaklaşımı eleştirenlere diyoruz ki, lafla değil, çalışarak yürür bu gemi'' dedi.
GÜÇLÜ BİR REKABET VAR
Topatan, yarın saat 06.00'da açılacak Beşiktaş Media Markt'ın tanıtımında Türkiye'deki rakiplerine şu göndermelerde bulundu: Avrupa'nın en hızlı büyüyen Media Markt zinciri, Türkiye'deki oldu. Yarattığımız fiyat avantajı bazı 'sözde rakip'lerin veryansın etmesine neden oluyor. Biz bu tepkilere gülüyoruz. Herkes kendi işine konsantre olsun. Rekabette asıl olan verilerdir. CHIP dergisinin kasım sayısında açıkladığı karşılaştırmalı testte Media Markt birinci oldu.

Beşiktaş stratejik nokta
TOPLAM 4 bin 800 metrekare alanda kurulan Beşiktaş mağazasında 50 bin ürün sergileyeceklerini belirten Nuri Topatan, 'Ekonomik krize rağmen, 2009 sonuna kadar toplam 15 Media Markt'a ulaştık' dedi. 
Topatan, nüfusu yaklaşık 2 milyon olan Beşiktaş'ın sadece Türkiye Media Markt için değil, uluslararası anlamda da stratejik bir nokta olduğunu belirterek, 'Beşiktaş mağazasıyla beraber İstanbul'da 7 mağazaya ulaşacağız' dedi. Topatan, bu sayının yetmediğini, 2010'da İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde bunun yanı sıra Antalya, Konya ve Kayseri gibi şehirlerde mağaza açacaklarını bildirdi.

Yarın yollar tıkanabilir
TOPTAN, iki yılda toplam 36 milyon ziyaretçiye ulaştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti: Bir hafta içinde Pendik ve  Ankara  Kentpark açılışlarımızın ilk iki saatinde 17 bin 352 ziyaretçi ağırladık. Türk tüketici söz konusu teknoloji olunca kar, ayaz dinlemiyor. Biz izdiham istemiyoruz. Beşiktaş mağazasının açılacağı gün belki yollar tıkanır. Valilikten izin aldık. 3,5 kilometre bariyer kuracağız. 600 güvenlik görevlisi olacak.

Ciro lideri olmak istiyoruz
'EYLÜL 2007'de geldiğimizde Türkiye'de 2 bin liranın altında plazma TV görülmemişti' diyen Topatan şöyle devam etti: Biz düşük fiyatlar sunduk. Herkes bizi takip etti. Bizi rahat bıraksınlar biz de onları bırakırız. Şöyle düşünün, Formula 1'de dikiz aynasına bakıyorsunuz arkanızda bir nokta var. Daha sonra o noktayla neredeyse yan yana geliyorsunuz. Aynaya bakan şirketler var. Biz savaşmaya gelmedik. 2010 sonunda ciro lideri olmak istiyoruz.'

Şenay KÖŞDERE/Akşam


Geri Dön