Kent Haberleri

Medipol'ün Esenler’deki binasını imar planına aykırı şekilde üç kat yükselttiği iddia edildi!

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol'ün, İstanbul Esenler’deki hastane binasını imar planına aykırı şekilde üç kat yükselttiği iddia edildi. Söz konusu binanın imar planına göre en fazla altı kat yüksekliğinde olması gerekli.

Sağlık Bakanlığı görevinden kısa zaman önce istifa eden  Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastaneleri büyümesini sürdürüyor.

Birgün'den İsmail Arı imzalı habere göre Medipol Hastanesi, İstanbul Esenler’de bulunan  bir binada büyük çaplı tadilat yapıyor. Tadilatın yanında imar planına göre 6 kat olması gereken yapı aynı zamanda üç kat birden yükseltiliyor.

MAHKEME KARARI VAR

BirGün’ün ulaştığı Medipol Hastanesi, fazladan kat çıktıklarını doğruladı fakat ruhsat aldıklarını ve kanunsuz bir durum olmadığını öne sürdü. Esenler Belediyesi’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada da “Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapım çalışmaları sürmekte olan hastane inşaatı İstanbul 7.İdare Mahkemesi’nin 26 Eylül 2019 tarihli kararı ve Bölge İdare Mahkemesi 4. İdare Dava Dairesi’nin 2019/461 sayılı kararı ile yapı ruhsatı almıştır” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu yapı 2018'de de gündem olmuştu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre dönemin Esenler Belediyesi Meclisi’nin CHP’li Üyesi Kemal Şahin, 5 Ağustos 2018 tarihinde ilçe belediyeye başvuru yapmıştı. Kemal Şahin, yapıya çelik konstrüksiyon imalatı yapılarak “kaçak bir kat” oluşturulduğuna dikkat çekmiş ve bilgi talep etmişti.

Belediye, kaçak kat hakkında 25 Haziran 2018 tarihinde yapı tadil tutanağı tutulduğunu, binanın mühürlendiğini kaydederek, yasal işlemlerin sürdüğünü belirtmişti. Söz konusu tutanakta yapı üzerine imara aykırı çelik konstriksüyon malzeme kullanılarak 16 metreye 40 metre büyüklüğünde yüksek çatı yapıldığı tespit edilmişti.

HUKUK ELİYLE ÇÖZÜYOR


2018 yılında çıkılan bir kat bugünlerde fazladan üç kata çıkartıldı. Eski CHP Esenler İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Kemal Şahin de konu ile ilgili olarak BirGün’e yaptığı açıklamada, “İmar planlarında 6 kat şeklinde olan yer hukuk eliyle 9 kata çıkarıldı. Medipol imar planlarıyla çözemediğini hukuk eliyle çözüyor. Medipol Hastanesi pek çok inşaatında aynı yolu izliyor.” ifadelerini kullandı. 

Belediyeler, 2 şehirde 2 arsa ile 3 bina satıyor! Fiyatlar 60 milyon TL'yi aşıyor! 

Uskumruköy'deki 57 dönümlük arazi el değiştirdi! Boğazdaki bedeli dev arazinin 50 ila 65 milyon dolar arasında!

Altın alacaklara Ağustos uyarısı: Yeni zirve gelecek! 1 gram bile altın alacaklar sakın bu tarihi kaçırmayın!