16 / 07 / 2024

Uskumruköy'deki 57 dönümlük arazi el değiştirdi! Boğazdaki bedeli dev arazinin 50 ila 65 milyon dolar arasında!

Uskumruköy'deki 57 dönümlük arazi el değiştirdi! Boğazdaki bedeli dev arazinin 50 ila 65 milyon dolar arasında!

Sumou Holding’in sahibi Ayedh Bin Farah Bin Al Mubarak Al Kahtani'nin Uskumruköy’de yer alan 57 dönümlük arazisinin, iş insanı Nihat Özçelik tarafından satın alındığı gündeme geldi. İşte detaylar...



Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren ve bölgenin en önemli gayrimenkul şirketleri arasında yer alan Sumou Holding’in sahibi Ayedh Bin Farah Bin Al Mubarak Al Kahtani'nin 57 dönümlük arazisi satıldı. Söz konusu arazi iş insanı Nihat Özçelik tarafından satın alındı.

Ayedh Bin Farhan Bin Al Mubarak Al Kahtani'nin şirketi Kilyos İnvestment LTD üzerine kayıtlı dev arazinin satışı ticaret sicil gazetesinde yer aldı ve tescillendi. 

Uskumruköy deki 57 dönümlük arazi el değiştirdi! Boğazdaki bedeli dev arazinin 50 ila 65 milyon dolar arasında!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; 4 Temmuz 2024 tarihinde yayımlanan ticaret sicil gazetesinde arazinin el değiştirdiğine ilişkin bilgiye yer veriliyor. Yeni yönetim kurulu ve yetkililer bölümünde Nihat Özçelik’in olduğu da belirtiliyor. 

Satışın 50 ila 65 milyon dolar arasında olduğu gündeme geldi. 

Uskumruköy deki 57 dönümlük arazi el değiştirdi! Boğazdaki bedeli dev arazinin 50 ila 65 milyon dolar arasında!

Ticaret sicil gazetesinde satış rakamı yer almadı. Ancak, gayrimenkul uzmanları çevredeki fiyatların arazi için dönümünün 1 ila 1.2 milyon arasında değiştiğine dikkat çekiyor. 

Bu çerçevede 57 dönümlük arazinin satışının ise 50 ila 65 milyon dolar arasında bir bedelle yapıldığı öngörülüyor. 

Gebze Ticaret Sicil Müdürlüğü imzasıyla yayınlanan tablolarda “Ticaret Ünvanı” başlığı altında “Kilyos Life Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” ismi görülüyor. “Yönetim Kurulu – Yetkililer / Yeni Atanan Temsilciler / Görev Dağılımındaki Değişiklik" bölümlerinde, giden isimler-yeni gelenler sıralanıyor. İki bölümde yer verilen Nihat Özçelik’in adı, “3.7.2027 tarihine kadar Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir” ve “3.7.2027 tarihine kadar (Yönetim Kurulu Üyesi) temsile yetkili olarak seçilmiştir” şeklinde geçiyor.

Bu yatırımın ardından Nihat Özçelik’in arazide ne yapacağı, dev araziyi ne şekilde kullanacağı merak konusu oldu. 

Nihat Özçelik’in 'gizli patron'u olduğu ve yönettiği şirketlerin tepesinde ise Investco Holding yerr alıyor. Özçelik, Verusa Grubu’nun da gizli ortağı olarak biliniyor. “Komisyonla halka arz yaptığı” öne sürülen, rüşvet, şantaj dahil 7 suçlamayla gözaltına alınan, "polislerle kumpas kurdu" iddiası haberiyle ismi gündeme gelen Özçelik'in gerçekleştiği alım kapsamında “En az 60 milyon dolar olarak hesaplanan satın alma parasının kaynağı ne?” sorusunun yanıtı da merak ediliyor. 

ATEM Başkanı Akçam: YÖK kararı kira bedellerini etkileyecek! Öğrenciler için kiralar yüksek tutuluyordu...

Bu ilçede kişi başına iki ev düşüyor! Belediye başkanı yeni düzenleme istedi! 

En düşük emekli maaşı için işte bu rakam konuşuluyor! 7 bin 710 lira ve altında olanlar hemen bakın!


 


Geri Dön