16 / 07 / 2024

Merkez Bankası bile dank diye... Euro 40 TL... Dolar dolar diyorduk deprem euroda

 Merkez Bankası bile dank diye... Euro 40 TL... Dolar dolar diyorduk deprem euroda

Merkez Bankası'nı bile dank diye bırakacak bomba açıklama ING'den geldi.. Herkes dolara kilitlenmişti...



Herkesin dolar fiyatlarına odaklandığı şu günlerde vatandaşlar az da olsa çok da olsa eurodaki gelişmeleri de takip ediyor. Merkez Bankası'nı bile dank diye şaşırtacak bir açıklama ING'den geldi... 
Vatandaşlar euro fiyatlarının da dolar gibi yıl sonunda 36 ila 40 TL arasına yürüyüp yürümeyeceğini merak ediyordu. Ancak ING, bu yöndeki görüşleri tamamen reddederek kendi yorumunu ortaya koydu. 

ING, geçen haftaki zayıf ABD verilerinin ardından euro'nun dolar karşısında yükseldiğini ancak Pazar günkü Fransa parlamento seçimleri ve Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimleriyle ilgili riskler nedeniyle yükselişinin sınırlı olacağını söyledi.

ING analisti Francesco Pesole, yayımladığı yatırımcı notunda şunları söyledi:

"Fransa siyasetine ilişkin süregelen belirsizlik ve ABD seçimlerinde Donald Trump'ın yeniden seçilme riskinin artması nedeniyle piyasaların euro'nun dolar karşısında 1,09'a yakın işlem görmesiyle ilgili rahat olacağı konusunda biraz şüpheliyiz."

Pesole, Trump'ın korumacı ve vergi kesintisi politikalarının Fed'in faiz indirimlerini yavaşlatmasının beklendiğini vurguladı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön