06 / 05 / 2024

Meeting Point fuarı bu yıl Barselona'da gerçekleştirildi

Meeting Point fuarı bu yıl Barselona'da gerçekleştirildi

Seda Tabak Emlak Dünyasında Neler Oluyor isimli köşesindeki yazısında Avrupa'nın üçüncü büyük gayrimenkul fuarı olan ve bu yıl Barcelona'da düzenlenen  Meeting Point izlenimlerini aktardı



Geçtiğimiz hafta Barselonadaydım. Avrupa"nın üçüncü büyük gayrimenkul fuarı Meeting Point fuarı için¦ çok keyifli bir fuar değildi. Krizin etkileri hissediliyordu. Ama konum bu değil. Ben biraz Barselona"dan bahsetmek istiyorum.

Barselona deyince akla gelen ilk isim şüphesiz Gaudi olur. Modernizmin öncülerinden, inanılmaz bir mimar. Barselona"nın neredeyse her yerinde Gaudi"nin bir izine rastlamak kaçınılmaz.

En ihtişamlı eseri ise tartışmasız şehrin her yerinden görülebilecek kadar büyük Sagrada Familia¦ Barselona"yı Barselona yapan en önemli yerlerden biri. Ömrünün son 12 yılını katedrale adayan Gaudi, ne yazık ki bir kaza sonucu hayatını kaybettiği için eserini tamamlayamadan göçmüş bu diyarlardan. Ünlü mimar, Sagrada Familia"nın sadece bir kulesinin bittiğini görebilmiş sadece. Ve tam 128 yıldır bitirilemiyor. Dünyanın en eski şantiyesi olan bu eserin 15-20 sene sonra ibadete açılması bekleniyor. Gittim, gördüm¦ 50 sene bile yetmez katedralin bitmesine!

Gaudi"nin görkemli şaheserlerinin altındaki sebepte doğayı bir rehber olarak kullanmasıymış. Kilisenin bir odasında, tasarımlarında nelerden yararlandığı maketlerle sergileniyor.

şžehrin içinde dikkatlari üzerine çeken bir yapı daha var. Sanki masallardan çıkıp gelmiş. Gaudi bir kez daha ne kadar önemli bir sanatçı olduğunu gösteriyor bu yapıyla. Bütün odaları doğal gün ışığı alan Casa Batllo"un yapısal anlamda en önemli özelliği de içerideki havalandırma sistemi.

Gaudi"nin eserleri bununla sınırlı değil tabi. Ama kesinlikle en ilgi çekenleri Sagrada Familia ve Casa Bottle¦

Barselona"ya gittiğimiz ikinci akşam Sur Yapı"nın patronu Altan Elmas"ın davetlisiydik. çok keyifli, hoş sohbet bir akşamdı. Masada, ULI Başkanı Haluk Sur, Emlak Konut Yönetim Kurulu Üyesi Ruhan Akyılmaz, Emlak Konut Yatırımcı İlişkileri Uzmanı Hasan Vehbi Aslantürk, Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, Global Real Estate Institute Türkiye Direktörü Emrah şženel, Sur Yapı Genel Müdürü Ufuk Elmas ve Kurumsal İletişim Müdürü Selvin Oyman vardı. Altan Bey aynı zamanda mimar. Barselona"da olunca mimarlıktan konuşmamakta mümkün olmuyor. Gecenin en keyifli anı ise; Gaudi"nin görkemli eserlerini ve altındaki gişeleri gören Altan Bey"in, œNe güzel iş burda mimarlık. Her binanın altında bir gişe var. Müteahhitliği bırakıp, mimarlığa kafa yormak lazım. Gişeler para basıyor. demesiydi. Giriş için maksimum 12 euro ödüyorsunuz ve her ekstra için 4 euro daha istiyorlar. Kulaklığı ayrı, asansörü ayrı, broşürü ayrı. Bunların hepsi de ekstraya giriyor. Gişeler önünde de inanılmaz bir kuyruk oluyor. Altan Bey haksız sayılmaz...

Seda Tabak

Hürriyet Emlak


Geri Dön