Genel

Mega projelerin finansmanı kurdan etkilenmiyor!

Ulaştırma Bakanı Arslan, kurdaki hareketliliğin projelerinin finansmanına etkisine ilişkin açıklama yaparak "Dövize endeksli ihaleye çıkıyoruz, dolayısıyla sıkıntı yok" dedi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ulaştırma Bakanı Arslan, kurdaki hareketliliğin projelerinin finansmanına etkisine ilişkin, "Dövize endeksli ihaleye çıkıyoruz, dolayısıyla sıkıntı yok" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kurdaki yükselişin büyük altyapı projelerinin finansmanında sorun yaratmadığım söyledi. NTV’ye konuşan Arslan, kurdaki hareketliliğin büyük ölçekli altyapı projelerinin finansmana erişimi zorlaştırıp zorlaştırmadığı sorusuna, “Dövize endeksli ihaleye çıkıyoruz, kredi bulması da dövize endeksli, dolayısıyla sıkıntı yok” dedi.

 

OTOYOLA 1.3 MİLYAR EURO

Ulaştırma Bakanı Arslan ayrıca, bağlantı yollan dahil yaklaşık 330 kilometre uzunluğundaki Ankara-Niğde otoyolu için 1.3 milyar euro tutarındaki finansman anlaşmasının da önceki gün itibarıyla yapıldığına da dikkat çekti.

 

3. Havalimanı %100'e yakın tamamlandı

Projelerdeki son duruma da değinen Arslan, şöyle konuştu: "İstanbul Yeni Havalimanı dünyanın da merakla izlediği bir proje. Yüzde 90.5 diye deklare etmiştik, bunun da üzerine çıktı. Çünkü 29 Ekim'de açacağımızı deklare ettik, uluslararası sivil havacılık otoriterlerine bildirmek zorundasınız. Şu anda 24 saat boyunca, seyrüsefer cihazlarıyla bir aydır testleri yapıyorlar."