Genel

Mehdi Eker: "Seç beğen istediğini al"

Türkiye, son dönemlerde Arap yatırımcıları enerjiden gayrimenkule, tarımdan hayvancılığa tüm alanlara yatırım için davet etti

Tarım bakanı Eker, "Tüm arazilerimizin haritasını çıkarttık, istediğini al işle" mesajını verirken TOKİ Başkan Yardımcısı Karabel, "Gelin, Ege, Akdeniz'deki villa kent projemize katılın" çağırısı yaptı.

DEİK ve Arep Ligi tarafından düzenlenen 4. Türk-Arap Ekonomi Forumu'nun ikinci gününde, Arap işadamlarına "Türkiye'de çok yatırım fırsatı var, ister tarım arazisi al işle, ister villa projelerine katıl, seç beğen al" çağrısı yapıldı. Arap yatırımcılara Türkiye'deki yatırım fırsatlarının tanıtıldığı forumdaki en dikkat çekici sunumlardan birini Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker yaptı. Forumda Türkiye'nin ayrınılı tarımsal üretim havzalarının belirlendiğini söyleyen Eker, Arap iş adamlarına "Gelin istediğiniz araziyi işleyin" mesajı verdi. Eker, "Türkiye'nin çok küçük arazi parçaları dahil, verileri işlemek suretiyle, hangi havzasında en yüksek verimde hangi ürünler yetiştirilebiliyor, buna ait haritalarda çıkarıldı. Bu, önümüzdeki süreç içerisinde yatırım kararları ve yatırım fırsatları açısından önemli bir veri olacak" dedi.

İspanyol modelini beraber yapalım
Türkiye'nin gayrimenkul yatırımcıları için önemli bakir fırsatlar sunduğunu söyleyen Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkan Yardımcısı Haluk Karabel ise, "Ege ve Akdeniz sahillerinde 'İspanya modeli' denilen sistemle yapmayı planladığımız villa kentler ile yatırımcılara cazip bir ortam sunulacaktır" diyerek yatırımın direkt adresini de gösterdi.

Körfez'den ortak arıyoruz
Hedef Alliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehem Sancak, hayvancılığın modern anlamda geliştirilmesi, gıda rejiminin hijyen hale getirilmesi noktasında ciddi adımlar atıldığını ancak bir eksik bulunduğunu belirterek, " 50 milyon dolar yatırımla 5 bin başlık bir sürü çiftliği oluşturuyoruz. İşimizi büyütebilmek için Körfez'den stratejik ortak arıyoruz" dedi.

Yudum Gıda'yı Naional Bank Of Kuwait'ten satın alan Savola Grubu yöneticisi Zouhair Eloudghiri ise "Grubumuz önümüzdeki aylarda ortak girişimlere, birleşmelere ve satın almalara açık olacaktır" dedi.
Cumhuriyet