21 / 05 / 2024

Mehmet Akkuş: Uludağ'ı unutmuş vaziyetteyiz!

Mehmet Akkuş: Uludağ'ı unutmuş vaziyetteyiz!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Mehmet Akkuş, "Eşi benzeri bulunmayan Uludağ'ı, 20 yıldan beri unutmuş vaziyetteyiz" dedi



Turizm acentalarına yönelik düzenlenen 1618 Sayılı Yasa'daki değişiklikler, Karayolu Taşıma Yönetmeliği ve Deniz Turizmi Yönetmeliği gibi konularla ilgili bilgilendirme toplantısına katılan Akkuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akkuş, Bursa'da turizm deyince akla ilk gelenin Uludağ olduğunu belirterek, "Eşi benzeri bulunmayan Uludağ'ı, 20 yıldan beri unutmuş vaziyetteyiz. 60 yıl önce Uludağ'ı dünyaya tanıtmışız, Türkiye markası olmuş ama 20 yıldan beri hiçbir yatırım yapılmamış" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Uludağ'ı Davos yapacağız" demesini, turizmciler olarak heyecanla karşıladıklarını dile getiren Akkuş, şunları söyledi:

"Uludağ'la ilgili dosya hazırladık. Çevre ve Orman Bakanımıza giderek, yapılması gerekenlerle ilgili bu dosyayı takdim ettik. Dosyada yer alanlar aslında oradaki yatırımcılar rahatsız etmeyecek. Herhalde bunca zaman orada rant
meselesi oluşmuş. Bu ranttan dolayı zararları olacak, bundan dolayı yatırımcılar biraz isyan ettiler ama Bursa deyince aklımıza Uludağ gelmeli. Çünkü bu, kamu ve Bursa'nın menfaati. Uludağ'ın mutlaka yenilenmesi gerekiyor. Biz her zaman hükümetimizin yanındayız. Hükümetin almış olduğu kararlar doğrudur." Akkuş, Antalya gibi Uludağ'ın da spor turizmi sayesinde yıl boyunca kullanılabileceğini belirterek, bununla ilgili düzenlemeler yapılmasının önemine dikkati çekti. TÜRSAB Genel Müdürü Hakan Himmetoğlu'nun da katıldığı toplantı, basına kapalı olarak yapıldı.
A.A


Geri Dön