Genel

Mehmet Alp, Kaleiçi'ndeki konakları turizme kazandırıyor

Avrupa'nın zengin emekli turistlerine hitap eden Antalya Kaleiçi Rahmi Koç, İnan Kıraç ve Vural Öğer gibi işadamlarının yatırımlarıyla cazibe merkezi haline geldi

Rahmi Koç'un geçtiğimiz yıllarda konak satın aldığı Antalya Kaleiçi'nde İnan Kıraç'ın da satın aldığı konağı 30 odalı bir otele çevirmek için hazırlıklarına başlaması bölgedeki turizmcileri hareketlendirdi. Antalya Kaleiçi'ne ilk yatırım yapan turizmcilerden Mehmet Alp, 50 milyon euroluk yatırımına 5 milyon euro daha ekleyeceğini açıkladı. Kaleiçi'nin hak ettiği değeri görmediğini savunan Alp, "Koç Grubu ve İnan Kıraç Vakfı gibi büyük yatırımcılar buranın değerini biliyor. Bunun gibi yatırımlar artsa Kaleiçi'ne Üç Kapılar'dan müze gibi girilir. Yapılacak yatırımlarla Kaleiçi de Belek gibi bir marka haline gelebilir" diye konuştu. 10 yıl önce iki konak alarak Alp Paşa Konağı adlı 15 odalı butik bir otelle Kaleiçi'nde yatırıma başlayan ardından ise 22 konağı satın alarak 125 oda ve 250 yatak kapasitesine ulaşan Alp, Ekim ayında yeni aldığı üç konağı daha restore ederek turizme kazandıracağını söyledi. Şimdiye kadar konaklara 50 milyon euro yatırım yaptığını ifade eden Alp, 3 konak için ise 5 milyon euro yatırım yapacaklarını ve iki sene içinde konakları yenileyeceklerini belirtti.

İNŞAATA DA GİRDİ
45 yaş üstü ve üst gelir grubu emeklilerin tercih ettiği Kaleiçi'ndeki otelin ardından ikinci otelini Amsterdam'da eski bir binayı restore ederek açan Mehmet Alp, Türkiye ve yurtdışında butik otel yatırımlarına devam etme hedefinde olduklarını söyledi. İnşaat sektörüne de giren Alp, Kepez'de yabancılara satışa yönelik 125 villalık bir projenin temellerini atacağını da anlattı.

2 bin 200 yıllık tarihi geçmişe sahip Kaleiçi'nde artan gayrimenkul değerleri mülk sahiplerinin de yüzünü güldürdü. Kaleiçi'ndeki ev fiyatları 2 milyon dolardan başlayıp, 7-8 milyon dolara kadar çıkıyor. Rahmi Koç'un yanı sıra Vural Öğer gibi bazı yatırımcılar ise yatırımları dışında burada yaşamayı tercih edenler arasında geliyor.
Sabah/Dilek Taş

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kaleiçi’ne 50 milyon Euro harcadı İstanbul’da ‘butik otel’e yüklenecek

Antalya Kaleiçi bölgesinde 1992 yılında aldığı iki konağı Alp Paşa Hotel’ine çeviren Alp Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alp, yönünü İstanbul’a çevirdi.

Kaleiçi bölgesinde 22 konağı satın alarak bölgeye toplam 50 milyon Euro’luk yatırım yapan Mehmet Alp, şimdi İstanbul’da butik otel yapabilmek için arayışa geçti. Mehmet Alp, “Alp Paşa Konağı’nı zincirleştirmek istiyoruz. Bunun için İstanbul Taksim ve Sultahahmet’te bina arıyoruz. İstanbul’da yer bulamazsak İsveç, Belçika ve Hollanda’da da zincir oluşturmak için otel arayışındayız” dedi.

5 milyon Euro’ya yenileme
Rahmi Koç’tan, İnan Kıraç’a kadar birçok işadamının yatırımının bulunduğu Kaleiçi bölgesini özellikle zengin turistlerin ve Avrupalı emeklilerin tercih ettiğini anlatan Mehmet Alp, Antalya Kaleiçi’nde konak fiyatlarının da 5-10 milyon Euro arasında değiştiğini söyledi. Üç yeni konak daha satın aldıklarını belirten Mehmet Alp, şunları söyledi: “Bunları yaklaşık 5 milyon Euro’ya yenileyeceğiz. Bölgede sadece Türk işadamları değil Avrupalı, Rus ve ABD’li yatırımcılar da konak sahibi olmak için harekete geçti. Biz bölgeye 50 milyon Euro yatırdık. Geri dönüşü de çok iyi oldu. Alp Paşa Butik Oteli’nin bir halkasını da geçtiğimiz yıl Hollanda Amsterdam’da açtık.”
50 konak daha zor çıkar

Bölgede kullanılabilir konak sayısının ancak 50’ye ulaştığını dile getiren Mehmet Alp, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bile yılda 3 kez Kaleiçi’ne uğradığını ifade etti. Alp, şu bilgileri verdi: “Kaleiçi’ndeki en büyük kapasite Alp Paşa Hotel’e ait. Bunun yanında Kaleiçi’nde 30-40 odalı 15 otel, 10-15 odalı küçük çaplı 50’ye yakın da pansiyon var. Artık burada yatırım yapmak için 50 bina zor çıkar. ”
Hürriyet

‘Kaleiçi’ tamam şimdi hedef ‘Sultan Ahmet’

İşadamı Mehmet Alp Antalya'nın tarihi Kaleiçi Bölgesi'nde 1994'te satın aldığı konağı restore ederek butik otelciliğe adım attı.
 
Uzun yıllar Hollanda'da tekstil ve restoran işinde çalıştıktan sonra Türkiye özlemi geri dönen Mehmet Alp Antalya'nın tarihi Kaleiçi Bölgesi'nde 1994'te satın aldığı konağı restore ederek butik otelciliğe adım attı. Bugüne kadar Kaleiçi'ndeki aralarında 300 yıllık konak da bulunan 22 konağı satın alan ve bugüne kadar 50 milyon euroya yatırım yaparak Alp Paşa Butik Otel'i kuran Mehmet Alp, markayı zincir haline getirmek için kolları sıvadı. Hollanda'nın Amsterdam kentinde markanın ikinci otelini açan Alp, şimdi gözünü İstanbul'un tarihi mekanları Taksim ve Sultan Ahmet'e çevirdi.

20 milyon euro cebimde

Özellikle Sultan Ahmet'de en az 50 yatak odalı tarihi bir mekan aradığını söyleyen Alp, bunun için 20 milyon euroluk parasının cebinde olduğunu söyledi. Alp Paşa markasını zincir haline getirmek için gayret gösterdiğini vurgulayan Mehmet Alp, memleketi Konya'ya yatırım yapmayı da planladığını kaydetti. Alp, Belçika ve İsveçli müteşebbislerle bu konuda ortaklık yapabileceğini dile getirdi.

Villa da yapacak

Antalya Kaleiçi'ndeki otellerde ağırlıklı Avrupalı emekliler olmak üzere yılda 10 bin turisti ağırladığını vurgulayan Alp, gelen talepler doğrultusunda inşaat işine de girdiğini söyledi. Antalya'nın Kepez bölgesinde 125 villa yapacağını ifade eden Alp, villaları 350 bin euroya satacağını kaydetti.

Koç ve Kıraç da konak aldı

Antalya Kaleiçi'nin bir marka olması gerektiğini bunun için de yatırımcılara ihtiyaç olduğunu ifade eden Alp, Rahmi Koç'un bu bölgede 10-12 konağının bulunduğunu, İnan Kıraç'ın da bir konağı restore ettirdiğini belirtti. Alp, "deniz, kum ve güneş turizmi her yerde var. Ancak tarihi yerlerin sayısı çok az. Son dönemde Kaleiçi'ne ilgi artıyor. Ben de 3 yeni konak daha alarak 5 milyon euroluk yatırım yapacağım" şeklinde konuştu.
Hamit VAROL/Bugün

Kaleiçi'nin patronu İstanbul'a açılıyor

İşadamı Mehmet Alp'in gözü İstanbul'da. 15 milyon avroyu cebine koyan Alp Sultanahmet'te bina bakıyor

Antalya Kaleiçi’nde 1992 yılında iki konağı satın alarak Alp Paşa Hotel’ini hayata geçiren işadamı Mehmet Alp, gözünü İstanbul’a dikti. Bugüne kadar Kaleiçi bölgesinde 22 konağı satın alarak bölgeye toplam 50 milyon avroluk yatırım yapan işadamı Mehmet Alp, şimdide cebine 15 milyon avroyu koydu ve Sultanahmet’te butik otel yapabilmek için bina aramaya başladı.
Kaleiçi bölgesini tercih edenlerin büyük bir kısmını özellikle zengin Avrupalı emeklilerin oluşturduğunu kaydeden Alp Paşa Hotel’in sahibi Alp, “Alp Paşa Konağı’nı zincirleştirmek istiyoruz. Bunun için İstanbul Taksim ve Sultanahmet’te bina arıyoruz. Bunun için de 15 milyon avroluk bir bütçe ayırdık” dedi.
Rahmi Koç’tan, İnan Kıraç’a kadar birçok işadamının yatırımının bulunduğu Kaleiçi bölgesinin turizmde yıldızı giderek daha da çok parlıyor. Özellikle zengin turistlerin ve Avrupalı emeklilerin tercih ettiği ve haftalık konaklama ücretinin bazı özel paketlerde 10 bin avroya çıktığı Antalya Kaleiçi’nde potansiyeli görüp yatırım yapmak için Avrupalı, Rus ve ABD’liler atağa kalkınca konak fiyatları da 5 milyon avronun üstüne çıkmaya başladı.
Üç yeni konak daha satın aldıklarını belirten Alp, “Bunları yaklaşık 5 milyon avroya renove edeceğiz. Bölgede sadece Türk işadamları değil Avrupalı, Rus ve ABD’li yatırımcılar da konak sahibi olmak için harekete geçti. Biz bölgeye 50 milyon euro yatırdık. Geri dönüşü de çok iyi oldu. Alp Paşa Butik Oteli’nin bir halkasını da geçtiğimiz yıl Hollanda Amsterdam’da açtık. Ama şimdiki planımızda özellikle İstanbul’da Sultanahmet ve Taksim’de butik otel açmak var. İstanbul’da yer bulamazsak İsveç, Belçika ve Hollanda’da da zincir oluşturmak için otel arayışındayız” diye konuştu.

Yılda 10 bin misafir
Antalya’daki otellerinde yılda 10 bin misafir ağırladıklarını belirten Alp, “Otelimizin doluluğu yüzde 95’lerde. Otelimizde misafirlerin kalış süresi 7-15 gün arasında. Oda fiyatlarımız da 100-300 avro arasında değişiyor” dedi.
Alp, Antalya’daki zengin emekli müşterileri sayesinde ‘konut’ işine de girdiklerini kaydetti. Avrupalı turistlerden bu konuda büyük talep gördüğünü vurgulayan Mehmet Alp şunları söyledi: “Kepez’de 125 villalık yatırımımız sürüyor. Ön talepler çok güçlü geldi. Burada villa fiyatları 350 bin eurodan başlıyor.”
Radikal

Cebine 15 milyon euro koydu, İstanbul'da butik otel arıyor

Antalya Kaleiçi'nde 18 yılda 22 konağı turizme kazandıran işadamı Mehmet Alp, İstanbul'da da butik otel yatırımı için 15 milyon euro bütçe ayırdı. Alp, ‘Alp Paşa Konağı'nı zincirleştirmek istediklerini söyledi.
 
Antalya Kaleiçi'nde 1992 yılında iki konağı satın alarak Alp Paşa Hotel'i hayata geçiren işadamı Mehmet Alp, gözünü İstanbul'a dikti. Bugüne kadar Kaleiçi bölgesinde 22 konağı satın alarak bölgeye toplam 50 milyon euroluk yatırım yapan işadamı Mehmet Alp, şimdi de cebine 15 milyon euroyu koydu ve Sultanahmet'te butik otel yapabilmek için bina aramaya başladı.
Kaleiçi bölgesini tercih edenlerin büyük bir kısmını özellikle zengin Avrupalı emeklilerin oluşturduğunu kaydeden Alp Paşa Hotel'in sahibi Mehmet Alp, "Alp Paşa Konağı'nı zincirleştirmek istiyoruz. Bunun için İstanbul Taksim ve Sultanahmet'te bina arıyoruz. 15 milyon euroluk bir bütçe ayırdık" dedi.
 
Konak fiyatları fırladı
Rahmi Koç'tan İnan Kıraç'a kadar birçok işadamının yatırımının bulunduğu Kaleiçi bölgesinin turizmde yıldızı giderek daha çok parlıyor. Avrupalı, Rus ve ABD'liler haftalık konaklama ücretinin bazı özel paketlerde 10 bin euroya çıktığı Antalya Kaleiçi'nde potansiyeli görüp yatırım yapmak için harekete geçince konak fiyatları da 5 milyon euronun üstüne fırladı.
Üç yeni konak daha satın aldıklarını belirten Mehmet Alp, "Bunları yaklaşık 5 milyon euroya renove edeceğiz. Bölgede sadece Türk işadamları değil Avrupalı, Rus ve ABD'li yatırımcılar da konak sahibi olmak için harekete geçti. Biz bölgeye 50 milyon euro yatırdık. Geri dönüşü de çok iyi oldu" dedi ve ekledi: Alp Paşa Butik Oteli'nin bir halkasını da geçen yıl Hollanda Amsterdam'da açtık. Ama şimdiki planımızda özellikle İstanbul'da Sultanahmet ve Taksim'de butik otel açmak var. İstanbul'da yer bulamazsak İsveç, Belçika ve Hollanda'da da zincir oluşturmak için otel arayışındayız."
 
Konut işine de girdi
Antalya'daki otellerinde yılda 10 bin misafir ağırladıklarını belirten Alp, "Otelimizin doluluğu yüzde 95'lerde. Otelimizde misafirlerin kalış süresi 7-15 gün arasında. Oda fiyatlarımız da 100-300 euro arasında değişiyor" diye konuştu.
İşadamı Mehmet Alp, Antalya'daki zengin emekli müşterileri sayesinde konut işine de girdiklerini söyledi. Avrupalı turistlerden bu konuda büyük talep gördüğünü vurgulayan Alp "Kepez'de 125 villalık yatırımımız sürüyor. Ön talepler çok güçlü geldi. Burada villa fiyatları 350 bin eurodan başlıyor" dedi.
 
BÖLGEDE YATIRIM İÇİN 50 KONAK DAHA ZOR ÇIKAR
Koç ve Kıraç Ailesi'nin de yatırım yaptığı Kaleiçi'nde kullanılabilir konak sayısı 50 dolayında. Bu konaklarda yaşamak ya da otel olarak işletmek isteyenlerin ilgisi ise Kaleiçi'ne hareket getirdi. 1992 yılında Kaleiçi'ne yatırımcı olarak ilk gelenler arasında bulunan ve şu ana kadar 22 tarihi binayı restore ettirip 125 odalı Alp Paşa Hotel'i oluşturan Alp Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alp, bölgenin en önemli yatırımcısı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bile yılda 3 kez buraya uğradığını belirten Alp, bölge hakkında şu bilgileri veriyor: "Kaleiçi'ndeki en büyük kapasite Alp Paşa Hotel'e ait. Bunun yanında Kaleiçi'nde 30-40 odalı 15 otel, 10-15 odalı küçük çaplı 50'ye yakın da pansiyon var. Artık burada yatırım yapmak için 50 bina zor çıkar. Konak fiyatları 5-10 milyon euroya kadar çıkıyor. Ancak burada Antalya'nın genelinden farklı olarak hem konaklama süresi 15 güne kadar çıkıyor hem de oda fiyatları minimum 100 eurodan başlıyor. Fiyatlar bazen özel olarak hazırladığımız paketlerde haftalık olarak 10 bin euroya kadar ulaşıyor."
Referans