Sektörel

Mehmet Bayraktar: Ankara, inşaat sektöründe İstanbul'u geçti!

Bayraktar İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayraktar, Ankara inşaat sektörünü, devam eden projelerini ve kentin yatırım imkanlarını HT Ankara'ya anlattı. Bayraktar, "Başkent Ankara, inşaat sektöründe İstanbul'u geçti" dedi

¦ Mehmet Bayraktar kimdir? 

Mehmet Bayraktar işinin hastası biridir. 

Kayseriliyim ve 3 erkek kardeşim var. Hep birlikte Bayraktar İnşaatı büyütmeye çalışıyoruz. 1970'den beri Ankara'dayım. 4 yaşıma kadar Kayseri'de yaşadım. Babamın işinden dolayı Ankara'ya yerleştik. 

Ortaokuldayken babam inşaat yaptığı için biz inşaata gider çalışırdık. İşin çekirdeğinden yetiştik, sonra da okulunu okudum. 

ODTÜ İnşaat bölümünü bitirdim. 

Ankara'daki işleri ben yürütüyorum. 

Abim ve kardeşim İstanbul'da. 

Ankara'nın huzurunu ve sakinliğini sevdiğim için burada kaldım. 


SÖĞÜTÖZÜ BAŞKENT'İN 'MANHATTAN'I OLDU 

¦ Ankara'daki projeleriniz? 

Ankara'da çok inşaat yaptık. Via Tower, Via Twins, Via Green, Via Fiat var. Ayrıca Bayraktar Center ve Bayraktar Plaza da yaptığımız projeler arasında yer alıyor. Ofis üzerinden gidecek olursak 'shall and core office' dediğimiz boş ofis kavramını Ankara'yla tanıştıran benim. İstanbul'da AVM ağırlıklı, Ankara'da ofis ağırlıklı çalışıyoruz. 

Ofis seni sınırlandırmamak, duvarına, yerine kendin karar vermelisin. Boş teslim ediyoruz, içini istediği gibi yapıyor insanlar. 

Ankara 40-45 yıl önce Ulus'tu, sonra Kızılay oldu. Şimdi de Söğütözü. 

Şu an buraya "Manhattan" diyorlar. 

Yabancılar, büyük firmalar yavaş yavaş Ankara'ya geliyor. Teknik açıdan özellikli bina arıyorlar ve biz bunları karşılayabiliyoruz. 


¦ Sokak projeniz nedir? 

Armada AVM'nin sokağının devamını yapacağız. Cadde de yeşil hale getirilecek. Burası iyi markaların olduğu, insanların ailesiyle birlikte geldiği kaliteli bir yer olacak. 

İnsanlar artık kapalı mekanlardan bunaldı. İstanbul'daki AVM'lerin hepsi açık, temalı sokakları var. 


¦ Ankara'da inşaat sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Ankara inşaat sektöründe çok gelişti. Kalite olarak çok iyiyiz. 

Ankara projeleri İstanbul ile yarışıyor, hatta geçiyor. Çok kaliteli teknolojik binalar yapılıyor. Via Green akıllı bina kategorisinde Türkiye 3.'sü oldu. Rekabet kaliteyi arttırıyor, yeni hedefler koyduruyor. 

¦ İnşaatta artan rekabeti nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Sonuçta serbest piyasada rekabet olacak ki gelişelim. Biz hep önde olduk, hep taklit edildik. 

Bu bizi de zorluyor ve hep daha iyisini yapmaya gayret ediyoruz. 

Maltepe, Sıhhiye ve Çankaya'da hepsi konut binası olarak yapılmış. 

Konutları mecburen ofis olarak kullanıyorlar. Böyle bir seviyeye herkes gelmek istiyor, imkanı olan geliyor. O yüzden ofiste fazlalık yok. 

Asansörlü, otoparklı, yangın tesisatı bir yere geçmek büyük artı. 


¦ Ankara'da gelecekteki projeler neler ? 

Ofis projelerimiz devam edecek. 

Konya ve Eskişehir yolunda projelere başlayacağız. Çok büyük bir konut projesi hazırlığı içerisindeyiz İncek tarafında. Yine su ve doğa konseptinin olduğu, insanların rahat edeceği bir konut projesi planlıyoruz. 



Habertürk Ankara/Emre Üre