28 / 04 / 2024

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'ndan kızına miras şoku!

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'ndan kızına miras şoku!

İzmir'in gayrimenkul zenginlerinden Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu, kendisine vasi tayin edilmesini isteyen doktor kızı Ayşe Gülden Ünal'ı 100 milyon liralık mirasından men etti.




İzmir'in gayrimenkul zenginlerinden Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu, kendisine vasi tayin edilmesini isteyen doktor kızı Ayşe Gülden Ünal'ı 100 milyon liralık mirasından men etti. Babasının ölümünün ardından vasiyetname şoku yaşayan Ünal, vasiyetnamenin iptali için dava açtı. İzmir'in tanınmış işadamlarından ve sayılı gayrimenkul zenginlerinden olan Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu, doktor olan büyük kızı Ayşe Gülden Ünal, 2013 yılında babasının alzheimer hastası olduğunu, akıl yürütme, yargılama, iletişim kurmakta güçlük çektiğini belirterek babasına vasi atanması için Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.


KARDEŞLER TERS DÜŞTÜ

Leblebicioğlu'nun diğer kızı Şebnem Mızzı ise babasının akli dengesinin yerinde olduğunu öne sürdü. Ancak Ünal, kız kardeşinin babasına ait hesapları kontrol altında tuttuğunu iddia etti. Bilirkişi, Leblebicioğlu'nun akli dengesinin yerinde olmadığını belirtti. Bunun üzerine hakim, yaşlı adama vasi atanmasına karar verdi. Şebnem Mızzı, avukatları aracılığıyla karara itiraz etti. yeni bir da va açtı Dava Yargıtay'a gönderilirken, 81 yaşındaki Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu geçen yıl Haziran ayında hayatını kaybetti. Leblebicioğlu'nun ölümünün ardından noterde hazırlanmış olan vasiyetnamesi ortaya çıktı. Yaşlı adamın kızı Ayşe Gülden Ünal'ı 100 milyon liralık mirasından mahrum bıraktığı ortaya çıktı. Ünal vasiyetnamenin iptali için dava açtı.



Takvim




Haber Yeni Asır gazetesinde şu şekilde yer aldı;


İzmir'in sayılı gayrimenkul zenginlerinden Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun 100 milyon liralık mirası iki kızını karşı karşıya getirdi. Leblebicioğlu, kendisine "bunadığı" gerekçesiyle vasi atanması için mahkemeye başvuran büyük kızını mirastan mahrum bıraktı. Dava sürerken hayatını kaybeden Leblebicioğlu'nun mirasını küçük kızına bırakan vasiyeti ortaya çıktı. Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun, 100 milyonu bulan mirası mahkemelik oldu. Türkiye'nin önde gelen bir firmasında insan kaynakları müdürlüğü de yapan ve gayrimenkul yatırımı yaparak İzmir'in sayılı zenginlerinden birisi haline gelen Leblebicioğlu, özellikle Karşıyaka ve Bostanlı'da bir çok apartman dairesi, işhanı ve Çeşme'de yazlık sahibi oldu. İki çocuğu olan ve hukuk fakültesi mezunu olmasına rağmen hiç avukatlık yapmayan Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu, 81 yaşında ilk kez mahkemelik oldu. Leblebicioğlu'nun büyük kızı Dr. Ayşe Gülden Leblebicioğlu Ünal, babasının alzheimer hastası olduğunu, akıl yürütme ve iletişim kurmakta güçlük çektiğini belirterek babasına vasi atanması için dava açtı. Babasına ait gayrimenkullerin üzerine tedbir konulmasını ve banka kartlarının kapatılmasını isteyen Ünal, annesinin de onunla ilgilenemeyecek durumda olduğunu belirtti.


Hakim vasi atadı


Diğer kızı Şebnem Leblebicioğlu Mızzı ise babasının akli dengesinin yerinde olduğunu iddia edip buna dair belge alarak mahkemeye sundu. Dr. Ünal ise, kızkardeşinin babasına ait bütün hesapları kontrol altında tuttuğunu ve bu nedenle babasına vasi atanmasını istemediğini iddia etti. Açılan davada hakim, adli tıp uzmanıyla konuşmaya çalıştığı Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun akli dengesinin yerinde olmadığına ve dışarıdan bir vasi atanmasına karar verdi. Bunun üzerine Şebnem Leblebicoğlu Mızzı, karara itiraz etti. Dava, Yargıtay Hukuk Dairesi'ne gönderildi. Bu sırada Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu geçtiğimiz yıl Haziran ayında hayatını kaybetti.


Mirasını küçük kızına bıraktı


Leblebicioğlu hayatını kaybettiğinde ise noterde hazırlanmış vasiyetnamesi ortaya çıktı. Baba Leblebicioğlu, vasiyetinde kendisine vasi atanması için dava açan kızı Dr. Ayşe Gülden Leblebicioğlu Ünal'ı 100 milyonu bulan mirasından mahrum bıraktığı ortaya çıktı. Baba Leblebicioğlu, apartman daireleri, işhanları, dükkanlar ve yazlıklarını kızı Şebnem Leblebicioğlu Mızzı'ya bıraktığını belirtti. Bunun üzerine Dr. Ünal, babasının kendisini milyonluk mirasından mahrum eden vasiyetnamesinin iptali için dava açtı.



Yeni Asır






Bu haber Zaman Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




İzmir'in gayrimenkul zenginlerinden Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu, kendisine vasi tayin edilmesini isteyen doktor kızı Ayşe Gülden Ünal'ı 100 milyon liralık mirasından men etti.




İzmir'in gayrimenkul zenginlerinden Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu, vasi tayin edilmesini isteyen doktor kızını, hazırladığı vasiyetname ile 100 milyonluk mirasından men etti. Gerçek, baba öldükten sonra ortaya çıktı!


BABASINA VASİ ATANMASI İÇİN DAVA AÇTI


Sabah gazetesinden Ali Eyce'nin haberine göre, Leblebicioğlu'nun doktor olan büyük kızı Ayşe Gülden Ünal, 2013'te babasının alzheimer hastası olduğunu, akıl yürütme, yargılama, iletişim kurmakta güçlük çektiğini belirterek babasına vasi atanması için dava açtı.


Leblebicioğlu'nun diğer kızı Şebnem Mızzı ise "Babamın akli dengesi yerinde" dedi ve devlet hastanesinden belge alıp mahkemeye sundu. Ancak Ünal, kızkardeşinin babasına ait hesapları kontrol altında tuttuğunu iddia etti.


Bilirkişi, Leblebicioğlu'nun akli dengesinin yerinde olmadığını belirtti. Hakim, yaşlı adama vasi atanmasına karar verdi. Şebnem Mızzı, avukatları aracılığıyla karara itiraz etti. Dava Yargıtay'a gönderilirken, 81 yaşındaki Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu geçen yıl haziranda hayatını kaybetti.


VASİYETNAME ŞOKU


Leblebicioğlu'nun ölümü sonrası noterde hazırlanan vasiyetnamesi ortaya çıktı. Yaşlı adamın vasiyetinde kendisine vasi atanması için dava açan kızı Ayşe Gülden Ünal'ı 100 milyon liralık mirasından mahrum bıraktığı ortaya çıktı. Şok yaşayan Ayşe Gülden Ünal vasiyetnamenin iptali için dava açtı.



Zaman


Geri Dön