Kent Haberleri

Mehmet Gönenç: Bergama’nın sorunu altyapı!

Bergama, tarihi bir başarıya imza atarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi. Kente yepyeni fırsatlar sunacak müjdeli kararın ardından sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın gözü Bergama'ya çevrildi


Bergama, Katar'ın başkenti Doha'da yapılan UNESCO 38. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda, tarihi bir başarıya imza atarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi. Kente yepyeni fırsatlar sunacak müjdeli kararın ardından sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın gözü Bergama'ya çevrildi. Ancak tarihi ilçede yaşayan vatandaşlar, UNESCO'nun listesine girilmesine rağmen altyapı, çevre, trafik gibi birçok konuda ilçe belediyesinden memnun olmadıklarını söylüyor. Vatandaşlar Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'ten sorunlara çözüm üretmesini istiyor. 

Vatandaşlar yollarda ışıklandırma olmamasından otopark sorununa, mahallelerdeki su baskınlarından kanalizasyona kadar bir çok konuda şikayetçi olduklarını dile getirdi. İlçe halkı en önemli sorunlarının ise şikayetlerinin dikkate alınmaması olduğunu ifade etti. 

Bütünşehir yasası ile birlikte ortaya çıkan ilçe ve büyükşehir belediyesi arasında yaşanan koordinasyon sorunuydu. Vatandaşlar ilçenin sorunlarının çözülmesi için iki belediye arasındaki koordinasyonun artmasını istedi.



Yeni Asır