29 / 04 / 2024

Mehmet İşler: Turist sayısı yüzde 15 arttı!

Mehmet İşler: Turist sayısı yüzde 15 arttı!

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, Ramazan'da turizm sektörünü geçen yıllara göre daha az etkilediğini söyledi...



TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, son yıllarda yaz sezonuna denk gelen Ramazan'da turizm sektörünü geçen yıllara göre daha az etkilediğini söyledi. Mübarek ayın turizm sektörüne olumsuz etkisini minimum seviyeye düşürmek için "Ramazan'da da tatil olur" sloganıyla çeşitli yöntemler geliştirdiklerini anlatan İşler, "Türk turizmi Ramazan ayma yönelik geliştirdiği projeler sayesinde geçen 2012 yılma oranla bu yıl otel rezervasyonlarında yüzde 15'lik bir artışa ulaştı" dedi. 

SEKTÖRÜN BAŞARISI Turizm sezonunun son üç yıldır Ramazan ayma denk geldiğini söyleyen İşler sözlerine şöyle devam etti; "İnançlı vatandaşlarımızın hem tatillerini yapıp hem de ibadetlerini yerine getirebilmeleri için bir takım alternatif yöntem geliştirdik. Bu yöntem sayesinde otellerimizde geçen yıla oranla yüzde 15 oranında bir rezervasyon artışımız oldu. Bu, birlik ve beraberlik içerisinde ortak akılda hareket etmeyi bilen sektörümüzün başarısıdır. Oruç tutan bir insanın güneşten çok fazla etkilenebileceği düşüncesiyle kapalı havuzlarımızı hizmetlerine sunuyoruz. Yine ramazana özel iftar ve sahur mönüleri hazırlıyoruz. Çeşitli iftar programları, iftar sonrası Hacivat-Karagöz benzeri etkinlikler düzenliyoruz. "Tözün, kola, gazoz gibi gazlı içeceklerin, hazır meyve sularının, enerji içecekleri ile birlikte çay, kahve gibi içeceklerin de çok fazla tüketilmemesi gerektiğini belirtti. 


Sabah Egeli


Geri Dön