28 / 04 / 2024

Mehmet Kurt: Doğru yer doğru proje talebi arttırır!

Mehmet Kurt: Doğru yer doğru proje talebi arttırır!

Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, "Doğru yer, doğru proje, doğru müteahhit olduğu sürece toplumun her kesiminden talep de olur" dedi.



Müşterilerinizi ne tür projelerle karşılayacaksınız? 

Çok iyi projeler hazırladık ve bunlar halkın tüm kesimlerine hitap edebilecek cinsten. Bundan onca gösterdiğimiz Lik Yapı kalitesini bu projelerde de arttırmaya devam ediyoruz ve müşterilerimizden de bu konuda çok güzel yanıtlar alıyoruz. Şuan devam etmekte olan 6 projemiz var. Projelerimizin hepsi Mudanya'da olmakla beraber 2015 ve 2016'da hepsini teslim etmeyi planlıyoruz. Yılda 300-350 konut üretiyoruz. Şuan da 11 blok 88 daireden oluşan "Halitpaşa Konakları" projemiz % 70 seviyesinde, 18 blok 206 dairelik "Burgazpark 3.Etap" projemiz ise % 60 seviyesinde. Butik bir proje olan "Çamlık Konakları" 30 daire ve o da % 35 seviyelerinde. Bu 3 projemizin de teslimini 2015 Aralık ayında teslim etmeyi planlıyoruz. "Likoğlu Residance" 101 daire, "Seyru Sefa 1" 36 daire, "Seyru Sefa 2" 32 daire ve yine bu üç projemizi de 2016 Aralık ayında teslim etmeyi planlıyoruz. Bizim için müşterilerimizin memnuniyeti her şeyden önemli. Daireleri sattıktan sonra yönetimi ilk 2 yıl biz üstleniyoruz. Eksik varsa, yapılması gereken bir şey varsa o sitenin yararına olan her şeyi üstlenerek profesyonel bir yönetim sunuyoruz. 


Neden Mudanya'yı tercih ettiniz? 

Çünkü Mudanya, Bursa'nın en güzel ilçesi. Dünyada, havası bakımından ikinci sırada gelen, doktorların dahi reçetelerine yazdığı, doğası ve görselliğiyle sağlık açısından eşsiz bir yer. Biz de bu güzel bölgeye, gerek mimarı projesi, gerek peyzajı, gerek iç mimari tasarımlarımızla yaşam alanlarıyla donatılmış site anlayışı sunuyor. Modern bir yaşam için konforu doğayla buluşturuyoruz. Mudanya barışın, kardeşliğin, huzurun başkenti. Sanayisi olmayan turizm, eğitim ve sağlık kenti. Bursa ise yeni bir araştırmaya göre dünyada yaşanabilir kentler arasında 48. sırada, o yüzden Mudanya'yı bu sıralamaya koymaya gerek bile görmüyoruz. 



İstanbullular son birkaç yıldır Mudanya'ya adeta akın ediyor.Neden Mudanya'yı tercih ediyorlar? 

Bursa'ya daha önce gelen, Mudanya'nın sakinliğini ve doğasını keşfeden herkes bir gün mutlaka burada yaşamak ister. Buraya daha önce gelememelerinin tek sebebi, nitelikli proje bulamamalarıdır. Son yıllarda iyi müteahhitlerin başarılı projeleri Mudanya'da yükselmeye başladıktan sonra burası büyük bir ivme kazandı ve İstanbulluların ilgisini çekti. Bunun diğer bir sebebi de tabiki deniz otobüsleri. Artık İstanbullu Mudanya'dan işine gidip gelebiliyor. Ayrıca burada lüksü çok daha ekonomik bir şekilde elde edebiliyor. Mudanya artık İstanbul'un arka bahçesi. 



Mudanya'da çok proje var. Fakat farklılaştırılmış projelerin çok fazla olmadığını görüyoruz?

Siz projenizi öne çıkartmak için neler planladınız? 

İlk önce iyi konumda olan arazileri seçmekten başlıyoruz. Sonra tam bir ekip çalışmasıyla gerek dış mimari görselliği olsun, gerek iç mimarisi, her metrekaresini nasıl sizler için daha uygun bir hale getireceğimizi hesaplıyoruz. Daire sahipleri bu daireleri kullanmaya başladığında zaten o rahatlığı hissediyorlar ve bizi tekrar tercih ediyorlar. Kullandığımız tüm malzemeler özenle seçtiğimiz marka malzemeler. Dairelerin satışı olurken bizim kullandığımız malzemenin dışında bir malzeme kullanmak isteyen müşterilerimize de yardımcı çok önem veriyoruz. Bu yüzden bu fuara 6 farklı projeyle katıldık. Müşteri memnuniyetini sağlamak adına, bu konuda proje bazında satış yapmayı planlıyoruz. 



Projelerinizde hedef kitle kimler? Proje daire fiyatları nedir ve ne tür kolaylıklar sağlıyorsunuz? 

Burgazpark'ta metrekaresi 2000, Halitpaşa'da 3000 TL gibi uygun fiyatlarımız var. Proje kredi oranlarımız çok düşük ve bu konuda müşterilerimize çok uygun seçenekler sunuyoruz, %30'unu peşin geri kalan ödemeyi proje kredisi olarak değerlendirebiliyoruz. 12 ay(0,16) - 36 ay(0,60) — 60 ay(0,69) - 120 ay(0,81) oranları müşteriye rahat alım imkanı sunmaktadır.



Piyasanın gidişatını nasıl buluyorsunuz? 

Doğru yer, doğru proje, doğru müteahhit... Bu anlayış olduğu zaman toplumun her kesiminden talep de oluyor. Doğru çizgideyseniz satış kaygısı yaşamıyorsunuz. Akıllı ev konseptine uygun olarak, yaşam alanında yormayacak konutlar inşa ediyoruz. Dinamik, insan odaklı, ihtiyaçlara duyarlı bir kurum olarak, lüks konut anlayışımız yalnızca 1.sınıf işçilikten ibaret değil. Yapılan iş huzur, güven ve konfor; karlılık, sağlık ve rahatlık sunabilmeli. 


FUARA 6 FARKLI PROJEİLE KATILDIK" 


Sizin de söylediğiniz gibi yapılan araştırmalara göre son yıllarda Araplar'ın Bursa'ya büyük bir ilgisi var? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? 


Öncelikle farklı ülkelerden Bursa'ya yatırım yapılması çok güzel ve gurur verici. Fakat biz yaptığımız projelerde komşuluğa Gayrimenkul yatırımcılarına önermek istediğiniz neler var? Konut almak isteyenler önce nelere dikkat etsinler? 

Mudanya'ya yatırım yapanlar çok doğru bir tercih yapıyorlar çünkü buranın çok fazla değer kazanacağını düşünüyorum. Projeleri iyi takip edip seçmelerini tavsiye ediyorum. Değer kazanacak yerleri alsınlar. Şuana dek yaptığımız tüm projelerde müşterilerimiz 100'de 100'e varan kazanç sağladı diyebilirim. Çünkü araziyi seçerken konut olarak havadar, deniz manzaralı yerler seçmeyi tercih ediyoruz. Mudanya, İstanbul'un yeni Bahçeşehir'i olacak. 


Yabancı müşterilerin fuara ilgisi hakkında ne düşünüyorsunuz? 

İMSİAD tarafından fuara iki uçak dolusu yabancı katılımı var. Biz sürekli olarak Almanya, Norveç, Tatar, Kuveyt, İran, Ürdün'den Lik Yapı'yı araştırıp irtibata geçen müşterilerle karşılıyoruz. Bu etkinin fuara da yansıyacağını düşünüyorum ve bu konu bizi çok memnun ediyor. 



Teşekkür ederiz. Son olarak ekleyeceğiniz bir şey var mı? 

Ben teşekkür ederim. Lik Yapı inşaat olarak, Bursa 2015 İnşaat Fuarı'nın bütün Bursa'ya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. 


Mudanya Gazetesi



Geri Dön