28 / 04 / 2024

Mehmet Kutman şimdi de 6 gayrimenkulünü satıyor

Mehmet Kutman şimdi de 6 gayrimenkulünü satıyor

Mehmet Kutman, iki şirketinin ardından genel müdürlük binası dahil 6 gayrimenkulünü satıyor. Kutman daha önce de Yeşil Enerji ile Elyaf ve İplik şirketini satmıştı



Borsanın eski prenslerinden Global Yatırım'ın patronu Mehmet Kutman son aylarda iki şirketini satmıştı şimdi ise 6 gayrimenkulünü birden satışa çıkarıyor.

Kutman'ın sattığı gayrimenkuller arasında Karaköy'de bulunan genel müdürlük binasının da olması ilgi çekiyor. Kutman gazetelere verdiği ilanla karkaöy Rıhtım Caddesi 51'İnci numarada bulunan 5 bin 450 metrekare alana sahip holding binasının ve yine karaköy'de bulunan 13 bin 900 metrekare alana sahip Veli Alemdar Han'ı satışa çıkardığını açıkladı.

Kutman'ın sahibi olduğu Global Yatırım Holding ayrıca Bilecik Bozüyük'teki 13 bin 900 metrekarelik tarlasını,  İzmir  Kemalpaşa'daki iki ayrı arsasını ve Bodrum Torba'daki bir arsanını daha satışa çıkardı.

Ödeme yapamamıştı

Global ihalesini kazandığı Başkent Gaz (EGO) için de 1.6 milyar dolarlık ödemesini yapmadı. Ardından Yeşil Enerji şirketindeki hisselerinin yüzde 95'ini Norveçli Statkraft şirketine sattı. Global'in daha önceki satışı ise GY Elyaf ve İplik Sanayi idi.
Gazete Habertürk


Geri Dön