11 / 05 / 2024

Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki kaç dil biliyor?

Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki kaç dil biliyor?

Yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki kaç dil biliyor? İşte ayrıntılar...



Mehmet Özhaseki, 1957 yılında Kayseri'de doğmuş bir Türk siyasetçidir. İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'ne girmiştir. Ancak siyasi olaylar ve öğrenci hareketleri nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalmış ve sonrasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başlamıştır. Hukuk eğitimini tamamladıktan sonra Kayseri Adliyesi'nde avukatlık stajını tamamlamış, ancak avukatlık yapmamıştır. Ailesine ait tekstil işiyle ilgilenmeye başlamış ve 1994 yılına kadar tekstil ticaretiyle uğraşmıştır.

Özhaseki, 1980'lerin sonrasında yaklaşık 10 yıl boyunca sosyal amaçlı vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev almıştır. Kayseri'de ilk aşevi faaliyeti, öğrencilere burs verme ve kış aylarında yakacak yardımı gibi çeşitli faaliyetlerin içinde bulunmuştur.

27 Mart 1994'te yapılan yerel seçimlerde Melikgazi Belediye Başkanlığı'na seçilmiştir. 1998 yılında yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi seçimleri sonucunda ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlamıştır. 1999 yerel seçimlerinde tekrar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki kaç dil biliyor?

2004 yerel seçimlerinde büyük bir oy oranıyla 3. kez Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Özhaseki, Kayseri Modeli Belediyecilik anlayışını geliştirmesiyle Türkiye genelinde örnek olarak gösterilmiştir.

2009 ve 2014 yerel seçimlerinde yine yüksek oy oranlarıyla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Özhaseki, beşinci kez üst üste bu göreve gelerek Kayseri tarihinde bir ilke imza atmıştır.

Tarihi Kentler Birliği'nin 2004-2011 yılları arasında 7 yıl boyunca başkanlığını yapan Özhaseki, bu süre zarfında birçok tarihi eserin restore edilmesi ve TKB'nin ulusal ve uluslararası alanda tanınır hale gelmesinde büyük rol oynamıştır.

Özhaseki, 2015 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili adayı olmuş ve seçilerek 25. Dönem Kayseri Milletvekili olarak görev yapmıştır.

Ayrıca, 2015 yılında AK Parti'nin büyük kongresi sonrasında parti yönetiminde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev almıştır. 2015 ve 2019 genel seçimlerinde tekrar Kayseri Milletvekili olarak seçilmiştir.

Mehmet Özhaseki evli ve dört çocuk babasıdır ve İngilizce ve Arapça dillerini bilmektedir.


Geri Dön