29 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek: 2B'de amacımız gelir değil!

Mehmet Şimşek: 2B'de amacımız gelir değil!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B'de amaçlarının gelir olmadığını belirterek, ''Gelir ikincil önceliktir. Amacımız vatandaş ile devlet arasındaki sorunu çözmektir'' dedi




     TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 12. maddesi kabul edildi. 

     Şimşek, tasarı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, 2013'de vergi gelirlerinde yüzde 14 artış öngördüklerini belirtti. 

     Kredi kartlarına yüzde 2,3'lük faizin, üst limit olduğunu ve Merkez Bankası'nın belirlediğini anımsatan Şimşek, dünyanın bir çok ülkesinde kredi kartı faizlerinin, piyasa faizlerinin çok üzerinde olduğunu vurguladı. 

     Şimşek, 2B'de amaçlarının gelir olmadığını dile getirerek, ''Gelir ikincil önceliktir. Amacımız vatandaş ile devlet arasındaki sorunu çözmektir'' dedi. 

     Öte yandan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, partisinin, BDP'li tutuklu milletvekilleri adına kürsüde konuşup, fotoğraflarını bıraktığını ancak TBMM TV'den bunun bazılarının yayınlanmadığını söyledi. Buldan, milletvekillerinin Meclis TV'yi arayıp, fotoğraflara tepkilerini dile getirdiklerini savunarak, ''Tepki gösterenleri de kınıyorum'' dedi. 

     Tepkisini dile getirmesinden sonra TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Meclis TV'ye talimat verildiğini ve normal yayınını yapacağını belirtti. 

     CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, bu konuya ilişkin Meclis TV ile görüşmelerinin olmadığını ifade ettiler. 


AA



Geri Dön