06 / 05 / 2024

Mehmet Şimşek: Müteahhitlikte ikinci sıradayız

Mehmet Şimşek: Müteahhitlikte ikinci sıradayız

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kuveyt Yatırım İdaresi Başkanı Bader Muhammed El Saad ile görüştü. Saad, Şimşek'e gemi resmi hediye etti



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin yatırımcılara çok iyi imkânlar sunduğunu belirterek, Kuveyt sermayesini ülkemize davet etti. Türkiye ile Kuveyt arasındaki Karma Ekonomik Komisyon Toplantılarının resmi açılışı dün gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Maliye Bakanı Şimşek, KEK toplantıları çerçevesinde imzalanacak anlaşmaların, bu ilişkilerin çerçevesini daha da güçlendireceğini belirterek şunları söyledi: "Türk müteahhitlik firmaları, bölgede çok etkin. Müteahhitlik alanında Çin'den sonra 2'nci sırada gelmekteyiz. Kuveyt'in 5 yıllık Kalkınma Planı çerçevesinde gerçekleştirilecek projelerde Türk müteahhitlerinin de yer almasını istiyoruz. Müteahhitlerimiz, burada da büyük projeler üstlenebilir." Türkiye'nin Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olduğuna işaret eden ve AB sürecinde güçlü kurumlar oluşturduğunu belirten Şimşek, Türkiye'nin AB yolunda ikinci ve üçüncü nesil reformları yapmaya hazırlandığını anlattı. Şimşek, "Yatırımcıların, Türkiye'de iş yapmalarını kolaylaştırıyoruz. Kuveytli yatırımcıların da, Türkiye'yi hedef ülke olarak belirlemesinden memnuniyet duyarız" dedi.

Yatırımları teşvik için anlaşma
Görüşmelerin ardından Türkiye ile Kuveyt arasında yenilenen Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Maliye Bakanı Şimşek ile Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı El Harun imza koydu. Anlaşma ile Türkiye ile Kuveyt arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri çok daha ileri boyutlara taşınacağı belirtildi.
Türkiye


Geri Dön