30 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek: Özelleştirme gündemlerinde Milli Piyango ve limanlar var!

Mehmet Şimşek: Özelleştirme gündemlerinde Milli Piyango ve limanlar var!

Türkiye Yatırım Zirvesi'nde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, projelerdeki Hazine garantisinin biraz abartıldığını iddia ederken, özelleştirme gündemlerinde de Milli Piyango ve limanların olduğunu dile getirdi...




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, projelerdeki Hazine garantisinin biraz abartıldığını iddia ederken, özelleştirme gündemlerinde Milli Piyango ve limanların olduğunu söyledi. 


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine garanti planının biraz abartıldığını belirterek 3. Köprü, Avrasya Tüneli ve Gebze-İzmir Karayolu olmak üzere sadece 3 projenin Hazine garantisinde olduğunu her şey yolunda gitmese bile 7 milyar doların altında bir ihtiyari ayrılan bütçe olduğunu söyledi. 


Türkiye Yatırım Zirvesi'nde konuşan Şimşek, söyle devam etti: "Özellikle de bu türdeki yükümlülüklerin üstlenilmesi anlamında Hazine'nin ortaya koyduğu üst bir sınır bulunmakta. Diyelim ki 3. Köprü sözleşmesinde bir sıkıntı olsa bile hala bir köprü yapılabilir. Yani tartışma aslında sığ diyebileceğimiz bir tartışma yönünde ilerledi. Bu yatırımlar ekonomik olarak gerçekleştirilebilir ve bizim ihtiyaç duyduğumuz yatırımlar. Yani Hazine'nin garantisi ya da desteği olsun ya da olmasın çok da büyük bir fark yaratmayacaktır" iddiasında bulundu. 


ELEKTRİK DAĞITIMI BİTTİ LİMANLAR SIRADA 

Yatırım fırsatları konusunda özelleştirme gündemine değinen Şimşek, yakın zamanda Milli Piyango'nun özelleştirileceğini, elektrik sektöründe de 12.7 milyar dolarlık bir şebeke dağıtımının yakın zamanda tamamlandığını, aynı zamanda termal santrallerin yaklaşık 2 bin 213 megavatlık kısmının özelleştirildiğini ve bunun devam edeceğini ifade etti. Limanların özelleştirilmesinin de söz konusu olduğunu ve özellikle yakın zamanda tamamlanacak Kalamış Limanı'nın oldukça fazla ilgi çekeceğini düşündüklerini anlatan Şimşek, aynı zamanda gayrimenkul de sattıklarını ve geçen hafta İstanbul'da yarım milyar dolarlık bir arsa satışı gerçekleştirildiğini belirtti. 


Milli Gazete



Geri Dön