28 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek: Ekonomide rasyonel zemine dönmek dışında seçenek kalmamıştır

Mehmet Şimşek: Ekonomide rasyonel zemine dönmek dışında seçenek kalmamıştır

Hazine ve Maliye Bakanı olarak ataması yapılan Mehmet Şimşek törenle görevi Nureddin Nebati'den devraldı. Şimşek ilk açıklamasında "Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinede ekonominin başına getirilerek Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek, bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreni sonrasında görevi Nureddin Nebati'den devraldı.

Nureddin Nebati törende yaptığı konuşmada, geçmişte yaptığı çalışmalardan bahsederek, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühleriyle görev yaptığım Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğunu Sayın Mehmet Şimşek’e devretmek üzere buradayız. Bizler için önemli olan milletimizle birlikte yan yana verdiğimiz bu zorlu mücadeleye en ufak bir gaflete düşmeden aralıksız olarak hizmete devam etmektir. Bundan sonra da aynı şekilde yola devam ediyoruz. Bu önemli yolculukta görev aldığımız her vazifeyi milletimize hizmet sevdası bilinci ile yaptık. Yüreği Türkiye Yüzyılı sevdasıyla çarpan bir kardeşinizim. Sayın Şimşek’e yeni görevinde üstün başarılar diliyorum. Başarılı olacağına da inanıyorum.

Mehmet Şimşek: Ekonomide rasyonel zemine dönmek dışında seçenek kalmamıştır

HEDEFİMİZ ULUSLARARASI NORMLARA UYGUNLUK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmekten başka çaresi olmadığını ifade etti. Şimşek, konuşmasında şu satır başlarına değindi: "Toplumda sosyal refahı yükselteceğiz. Bu hedefimize ulaşmada şeffaflık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk elbetteki temel hedefimiz olacak. Türkiye rasyonel bir zemine dönme zorundadır. Bunun dışında bir seçeneği kalmamıştır. Enflasyonla mücadele temel politikamız olacak.”

Hükümetin temel hedefinin toplumsal refahı yükseltmek olduğunu vurgulayan Şimşek şöyle devam etti: “Hiç vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarına start vereceğiz. Orta vadede enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Bugün sayın bakanımızdan devraldığımız bayrağı daha da yukarı çıkarmak için gece gündüz yoğun şekilde çalışacağız. İnşallah hep birlikte bu dönemden alnımızın akıyla çıkacağız."

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön