29 / 04 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bankalara seslendi: O dönem artık geride kalmalı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bankalara seslendi: O dönem artık geride kalmalı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, para politikalarında sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının devam edeceğini belirterek özel bankalara sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönemi geride bırakmalarını söyledi. 



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, para politikalarında sadeleşme ve sıkılaşma adımlarına devame deceklerini açıklayarak özel bankalara seslendi.  ''Sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönem artık geride kalmalı.'' diyen bakan Mehmet Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu.

MEHMET ŞİMŞEK BANKALARA SESLENDİ!

Bakan Şimşek 2024’ün ikinci yarısından itibaren küresel finansal koşullarda daha destekleyici bir ortamla karşı karşıya kalmayı umut ettiklerini açıkladı. 2022-2023 döneminde ülkemiz reel olarak yüzde 5,4 büyüdüğüne dikkat çeken Şimşek, 2023’te ise yüzde 4,5 civarında bir büyüme öngörüdklerini açıkladı.

Bakan şimşek, ekonomideki ana hedeflerinin normalara uygunluk olduğunu belirterek,  makro finansal istikrarın kalıcı bir şekilde tahsis edilmesi ve öngörülebilirliğin artırılmasına önem verdiklerini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bankalara seslendi: O dönem artık geride kalmalı!
SERMAYA PİYASALARINI DERİNLEŞTTİRECEĞİZ!

Sermaya piyasalarını derinleştireceklerini söyleyen Bakan Şimşek, sürdürülebilir finans, katılım finansının geliştirilebilmesi için önemli adımlar atacaklarını açıkladı.

Bunun için karbon piyasasını kuracaklarını, TBMM ürünlerinin katılım finansa uyumunu sağlayacaklarını, katılım finansının piyasasının kurulabilmesi için ilave adımlar atacaklarını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bankalara seslendi: O dönem artık geride kalmalı!

O DÖNEM GERİDE KALDI!

Bakan Şimşek özel bankalara seslenenerek, iç talepte bir dengelenmeye ihtiyaç olduğunu bunun için de programlarına uygun hareket etmelerini söyledi. 

Şimşsek özel bankalara ''Özel bankaların sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönem geride kalmalı. Artık bu sürdürülebilir değil. Reel sektörü desteklemek esas vazifemizdir.'' dedi. 

Bu konuda kendilerine düşei yapacaklarını söyleyen Bakan Şimşek '' Maliye politikası ve para politikası eşgüdüm içerisinde olacak. Bankacılık sektörümüz, kaliteli beşeri sermayesi, teknolojik altyapısı ve dünya standartlarındaki düzenleme, denetleme sistemimizle ülkemizin büyümesine bugüne kadar büyük katkı sunmuştur ve bunun devamını da sağlayacağız.'' dedi. 

Öte yandan Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemde de bu sorumlulukla önemli katkılar sağlayacağına en ufak bir şüphelerinin bile olmadığının vurgusunu yaptı. 

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak karar!

Bakan Şimşek’ten esnafa müjde üstüne müjde! O borçlar 6 ay ertelenecek!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön