29 / 04 / 2024

Son Dakika Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Togg fabrikasını ziyaret etti

Son Dakika Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Togg fabrikasını ziyaret etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır , Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un üretim tesisine ziyarette bulundu.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un üretim tesisini ziyaret etti. Bakan Kacır, "Bu yıl toplam 28 bin araç üretilecek. Önümüzdeki yıl bu sayı yaklaşık 2,5 katına çıkacak" dedi. Mevcut durumda kaç adet Togg yolculuk yapıyor? İşte cevabı.

Bakan Kacır ve Bakan Şimşek, Gemlik ilçesinde bulunan Togg üretim ve teknoloji kampüsüne ziyarette bulundular. İkili, yeni üretilen bir otomobil üzerinde test sürüşü gerçekleştirdi.

Bakan Kacır, fabrikanın 2020 yılında temelinin atıldığını ve üretim sürecinin hızla başladığını belirterek, "Ülkemizin 100. yılına, milli ve akıllı otomobil üretimiyle adım attık. Artık seri üretim aşamasındayız. Üretim seviyeleri her ay, her hafta ve her gün artıyor.

Burada Türk sanayisinin gücünü üretme kapasitesine dönüştüğünü hep birlikte gördük. Türkiye, yüksek katma değerli, yüksek teknolojili ve milli imkanlarla endüstri ürünleri üretebilen bir ülke haline geldi" şeklinde konuştu.

Togg için 177 bin ön talep olduğunu ifade eden Bakan Kacır, "Bu yıl toplam 28 bin araç üretilecek. Önümüzdeki yıl bu sayı yaklaşık 2,5 kat artacak. Bu nedenle ocak ayından itibaren taleplere yanıt vermek amacıyla üretim kapasitesi artacak. Halkımızın milli markamıza sahip çıkmasını istiyoruz. Bu tesis bünyesinde son derece yetenekli bir ekip bulunuyor. Dünya çapındaki birçok şirkette deneyim kazanmış ve şu anda milli markamıza hizmet eden çok değerli ekibimiz var. Eminim ki bu ekip, üretim seviyelerini ve fabrikanın yıllık 175 bin araçlık nihai kapasitesini en hızlı şekilde artıracaktır" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeği geçenleri tebrik ederek, "Dünya standartlarında, son derece verimli çalışan muazzam bir tesis. Daha önce benzer fabrikaları gezmiştim; ancak bu tesis gerçekten ileri teknoloji ve %90 oranında otomasyonla yönetilen, üretilen bir araç. Büyük bir başarı. Türkiye'nin yerlilik oranının bu denli yüksek olması büyük bir başarı hikayesi" şeklinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Togg üretim ve teknoloji kampüsünü ziyaret ederek inceleme yaptıklarını bildirdi.

2023 yılı sonunda toplam 28 bin Togg T10X üretmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Kacır, "Hedef, küresel pazarda güçlü olmak. Ağustos'un ilk yarısında teslim edilen Togg sayısı, temmuz ayının toplamını geçti. Şu anda yollarda bulunan Togg sayısı 2 binin üzerine çıktı.Üretim süreci daha da hızlanacak. Yıl sonuna kadar toplam 28 bin Togg T10X üretmeyi hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

Son günlerde İstanbul'a tırlarla getirilen Togg araçlar, Zeytinburnu'ndaki merkezde sahiplerine teslim edilmeyi bekliyor. Temmuz ayında da pazar lideri olan yerli otomobil için bir sonraki sahiplerle iletişime geçilerek uygun teslimat tarihleri belirlenecek. Teslimat aşamasında bekleyen T10X araçların genellikle siyah (Oltu) ve mavi (Gemlik) renklerinde olduğu gözlemlendi.

İlk Togg akıllı cihazını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kullanmış ve Togg çalışanları ile katılımcılar büyük bir coşku yaşamıştı.

Memur-Sen'den açıklama geldi: Memura kira yardımı...

Ekmeğe bir ayda ikinci zam

İstanbul'da toplu taşımaya kart ayarı; İstanbulkart ile 22,5 TL, kredi kartıyla 60 TL


Geri Dön