28 / 04 / 2024

Memur-Sen'den açıklama geldi: Memura kira yardımı...

Memur-Sen'den açıklama geldi: Memura kira yardımı...

Memur-Sen'in kamu görevlilerinin beklentilerini içeren anketinden, kira yardımına genç memurların, diğer memurlara göre daha çok ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...



Memur-Sen'in 7. Dönem Toplu Sözleşmeleri kapsamında gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, kamu görevlilerinin beklentileri ortaya çıktı. Ankete göre, genç memurların kira yardımına diğer memurlara göre daha fazla ihtiyaç duyduğu gözlemlendi. Bekar memurların sadece yüzde 17.6'sının kendi evlerinde yaşadığı belirlendi; bu oran evli memurlarda ise yüzde 50'ye yükseldi. İşte diğer tüm detaylar...

Genç memurlar kira yardımı istiyor!

Memur-Sen'in açıklamasına göre, kamu görevlilerinin beklentilerini anlamak amacıyla 50 bin kişiyle gerçekleştirilen anket çalışmasında, genç memurların kira yardımına daha fazla gereksinim duyduğu sonucuna varıldı.

Ankete katılan 35 yaş üstü memurların yüzde 78.5'i kira yardımı talep ederken, 35 yaş altındaki memurlarda bu oran yüzde 84'e yükseldi.

KREŞ YARDIMI TALEBİ

Ayrıca, 35 yaş üstü memurlar arasında kreş yardımı talebi yüzde 11 iken, genç memurlarda bu oran yaklaşık yüzde 22 olarak kaydedildi.

Ankete katılan 35 yaş altı memurların yüzde 62'si bekar olarak görülürken, 35 yaş üstü memurların %19'u bekar olarak tespit edildi.

Bekar memurların sadece yüzde 17.6'sının kendi evlerinde yaşadığı gözlemlenirken, bu oran evli memurlarda yüzde 50'ye çıktı.

BEKAR MEMURLAR "YARDIM OLMADAN EVLENEMEM" DİYOR


Ankette, bekar memurların yaklaşık yüzde 94'ünün evlenmek için maddi yardım almadan zorlanacaklarını düşündüğü sonucuna varıldı. Bekar memurlar, evlenme, doğum ve ölüm yardımlarının yüzde 50 oranında artırılması gerektiğini öne sürdü, evli memurlarda bu oran yüzde 19'da kaldı.

DOĞUM İZNİ UZATILSIN İSTİYORLAR

Ayrıca, genç memurlar arasında doğum izninin 32 haftaya çıkarılması talebi de ankette yüzde 24 oranında destek buldu.

Araştırma, toplu sözleşmenin zorlukları açısından, 35 yaş üstü memurlar arasında ekonomik koşulların yüzde 36 oranında daha zor olduğunu, 35 yaş altında bu oranın yaklaşık yüzde 40'a yükseldiğini gösterdi.

Ekmeğe bir ayda ikinci zam

İstanbul'da toplu taşımaya kart ayarı; İstanbulkart ile 22,5 TL, kredi kartıyla 60 TL

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman sona erecek? İşte 2023-2024 MEB eğitim öğretim yılı takvimi


Geri Dön