27 / 04 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en zor üç sınavı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en zor üç sınavı!

Yeni kabinenin belli açıklanmasının ardından Mehmet Şimşek’in, Hazine ve Maliye Bakanı olması kesinleşti. Bakan Şimşek’in Merkez Bankası, TÜİK ve SPK’ya yapacağı başkan atamaları, kendisine ve güven duyulması istenen programın ilk sınavı olacak.



Hazine ve Maliye Bakanı olan Şimşek, halka ve piyasalara güven verme açısından ilk sınavını 3 kritik kurumda gerçekleştireceği başkan atamalarıyla verecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, (TCMB) Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanlıklarına atanacak yetkililer, Mehmet Şimşek’e ve yeni programa güven duyulup duyulmaması konusunda büyük önem arz ediyor.

TCMB Başkanı’nın kabineyle beraber ilan edilebileceği de konuşuluyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en zor üç sınavı!

İşte 3 kritik kurum:

MERKEZ BANKASI

Bakan Şimşek’in TCMB Başkanı’nı değiştirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Başkan ile beraber TCMB’nin para politikasında da ciddi bir değişim olacağı öngörülüyor.

Sözcü’nün haberine göre, faizlerin kademeli olarak artırılacağı, döviz talebine ilişkin baskıların tedricen azaltılacağı, şeffaf ve öngörülebilir bir politikanın yürütüleceği yeni bir yapıdan konuşulurken, yasa değişikliği ile beraber başkanın beş sene görevde kalmasını sağlayacak bir zırhın kuruma olan güveni ciddi derecede destekleyeceği, fakat bu zırhın hayalden öteye geçemeyeceği belirtiliyor. Başkanlık için Amerika’dan Hafize Gaye Erkan’ın gelmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

İşte diğer kurumlar...


Geri Dön