10 / 05 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en zor üç sınavı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en zor üç sınavı!

Yeni kabinenin belli açıklanmasının ardından Mehmet Şimşek’in, Hazine ve Maliye Bakanı olması kesinleşti. Bakan Şimşek’in Merkez Bankası, TÜİK ve SPK’ya yapacağı başkan atamaları, kendisine ve güven duyulması istenen programın ilk sınavı olacak.



TÜİK

TÜİK’in paylaştığı enflasyon, büyüme, işsizlik gibi insanları çok yakından ilgilendiren verilere kamuoyunda güvenin resmen sıfırlanması, kurumun başına yeni ve güvenilir bir başkanın atanmasını zorunlu kıldı.

Bakan Şimşek’e ve onun paylaşacağı yeni ekonomi programına güven duyulabilmesi konusunda eskiden olduğu gibi TÜİK başkanına beş senelik koruma zırhı getirilmesi ve herkesin güven duyacağı bir akademisyene başa getirilmesi gerektiği aktarılıyor. Yeni TÜİK başkanının ilk kritik sınavı ise temmuzda açıklayacağı haziran ayı verileri olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en zor üç sınavı!

SPK

Hükümet, yeni program ile beraber yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmeyi amaçlıyor. Yabancıların gelmek için ilk baktığı yer ise borsa olduğu biliniyor. Fakat borsada son dönemde meydana gelen keskin iniş çıkışlar özellikle SPK’ya ilişkin ciddi güven kayıplarına neden oldu.

Bakan Mehmet Şimşek’in SPK yönetimine de iç ve dış piyasalara güven veren bir başkanı atayıp atamayacağı yeni programın başarısında etkin bir rol oynayacak.

EYT çıraklık sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Bu kişiler EYT kapsamına girecek!

Kurbanlık fiyatları belli oldu! Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Nefesler tutuldu! Asgari ücret zammında kritik tarih 5 Haziran!


Geri Dön