03 / 05 / 2024

Nefesler tutuldu! Asgari ücret zammında kritik tarih 5 Haziran!

Nefesler tutuldu! Asgari ücret zammında kritik tarih 5 Haziran!

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete temmuzda yapılacak zamma çevrildi. Asgari ücret zammında beklentilerin netleşmesi konusunda kritik veriler ise 5 Haziran Pazartesi günü açıklanacak olan enflasyon rakamları oldu.



Enflasyon rakamlarından sonra asgari ücrete gelecek zam konusunda muhtemel rakamlar ortaya çıkacak. Asgari ücrete ara zam konusunda geri sayım başladı. Yeni kabine belli olurken, ilerleyen günlerce Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına başlayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 5 Haziran tarihinde mayıs ayı enflasyonunu açıklayacak. Daha sonrasında ise bu rakama göre asgari ücrete yapılacak zam oranı da şekillenmeye başlayacak.

Nefesler tutuldu! Asgari ücret zammında kritik tarih 5 Haziran!

“REFAH PAYI İLAVE EDİLİRSE YÜZDE 45’LİK ARTIŞ OLABİLİR”

Milliyet gazetesinin haberine göre, ekonomist Muhammet Bayram, asgari ücrette tahminlerin hangi yönde olduğu konusuna şöyle cevap verdi: “Esasında buradaki parametremiz 500 dolar ve 6 aylık enflasyon. Buna göre enflasyon rakamı çıkacak. Bununla birlikte maksimum referans değerimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamu işçisine açıkladığı yüzde 45 oranındaki zam. Eğer refah payı da ilave edilirse yüzde 45’lik bir artış olacağını öngörüyoruz.”

İşte detaylar...


Geri Dön