29 / 04 / 2024

‘Mehmet Şimşek’in bankacılarla görüşmesi sonra borsa yükselmeye devam edebilir’

‘Mehmet Şimşek’in bankacılarla görüşmesi sonra borsa yükselmeye devam edebilir’

Galata Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankacılarla gerçekleştireceği toplantının ve para politikası kurulu toplantısının ardından çıkacak sonuçlara göre borsanın yükselişinin devam edebileceğini ifade etti.



Kavak, borsada düzeltme riskine de dikkat çekti.

28 Mayıs tarihinden sonra borsa, haftaya yükselişle başlamış fakat ilerleyen günlerde dengeye oturmuştu. Piyasaların sıcak baktığı isimlerden Mehmet Şimşek’in koltuğa oturması ile beraber, borsa yükselişine devam etti ve dün tarihi rekor seviye aşıldı.

‘Mehmet Şimşek’in bankacılarla görüşmesi sonra borsa yükselmeye devam edebilir’

Borsadaki son gelişmeleri Galata Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankacılarla gerçekleştireceği toplantıdan ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) haziran ayı toplantısından çıkacak sonuçlara göre borsanın biraz daha yükselebileceğini dile getirirken ‘düzeltme riskine’ vurgu yaptı.

Peki, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonucunda ne olacak? İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön