09 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten Bakan Şimşek'in 'altın' sözlerine yorum! Gram altında işler değişiyor mu? 

İslam Memiş'ten Bakan Şimşek'in 'altın' sözlerine yorum! Gram altında işler değişiyor mu? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in altın ithalatıyla ilgili sözleri oldukça dikkat çekerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten konu ile ilgili yeni yorum geldi. İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in o son dakika açıklamaları...



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in altın ithalatıyla ilgili sözleri oldukça dikkat çekerken, yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten konu ile ilgili bir son dakika yorumu geldi.

Haber GLobal'de yer alan habere göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dünkü sunumunda "Altın ithalatında normalleşmeye gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Mehmet Şimşek'n bu sözleri ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Normalleşmenin başlamasıyla beraber Türkiye'deki fiziki altında 2 bin - 3 bin dolarlık işçilik de bitmiş olur. Kaçakçılık biter, ihracat olumlu etkilenir. Vatandaş da pahalı altın almak zorunda kalmaz" diye konuştu.

Yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan İslam Memiş açıklamasında "Eksik kalan şu" diyerek yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Peki Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarında Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'e göre eksik kalan ne? Gram altında işler değişiyor mu? İşte İslam Memiş'in konu ile ilgili olarak yaptığı o son dakika açıklamaları...

İslam Memiş ten Bakan Şimşek in altın sözlerine yorum! Gram altında işler değişiyor mu? 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Üretimi yasaklanmış olan altınların da (0,25-0,50 gram) üretim yasağı güncellenmeli. Vatandaşların imkanı o kadar. Derlerse ki 'TL ya da döviz taksınlar' ben bir şey diyemem. Takı, bir kültür. Bitirmek isterlerse bitirirler" ifadelerini kullandı.

Piyasa uzmanı Memiş açıklamasında ayrıca son olarak, "İthalat yasağının kalkması içeride gram altını etkiler mi? Evet etkiler. Resmi kur ile serbest piyasadaki fiyatlar aynı olur. Yani, şu an resmi kur 2 bin 443 Türk Lirası. Serbest piyasa ise 2 bin 515 Türk Lirası. Serbest piyasa da 2 bin 443 Türk Lirası olur. Tek fiyat geçerli olur." ifadelerini kullandı. 

 

1952'de çimento dağıtımını Sanayi odası yapacak iddiası! 

Kira getirisi en yüksek 10 şehir! Listedeki sürprizler şaşırttı!

Ünlü avukattan çok konuşulacak kira paylaşımı! 


Geri Dön