15 / 10 / 2024

Bakan Mehmet Şimşek'ten kira ve enflasyon açıklaması: Konut arzının artması kira enflasyonunu etkileyecek!

Bakan Mehmet Şimşek'ten kira ve enflasyon açıklaması: Konut arzının artması kira enflasyonunu etkileyecek!

Gündemden düşmeyen enflasyon ile ilgili önemli açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut arzının artması kira enflasyonunu etkileyeceğini söyledi.




Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayında ekonominin önemli başlıklarını değerlendirerek, önemli açıklamalar yaptı. 

Bakan Mehmet Şimşek, merakla beklenen enflasyonun gidişatına ilişkin olarak “yaptığı açıklamada Enflasyonu düşürmek hiç kolay değil. Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın milli gelire etkisi yüzde 2. Zamana ihtiyaç var, sabır" dedi. İşte Bakan Şimşek’in açıklamasından öne çıkanlar…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayınında ekonomi gündemine ilişkin çok önemli değerlendirmeler yaptı.

Körfez ziyareti, yurt dışı yatırımcı toplantıları, cari açık ve enflasyona ilişkin değerlendirmeler yapan Bakan Mehmet Şimşek, enflasyonu düşürmenin kolay olmadığını dile “getirerek, “iyimser" tablo çizmeyi sürdürdü.

Bakan Mehmet Şimşek ten kira ve enflasyon açıklaması: Konut arzının artması kira enflasyonunu etkileyecek!

ENFLASYONU DÜŞÜRMEK HİÇ KOLAY DEĞİL

Vatandaşlar 2 senedir, yüksek altında ezilmeye devam ederken enflasyon iki senede ilk defa yüzde 50'nin altına düştü. 

Yüksek enflasyon ikliminde değerlendirmeler yapan Bakan Mehmet Şimşek şunları dile getirdi: Temel mallarda yıllık enflasyon yüzde 28'e indi. Enflasyon düşmeyi sürdürecek. Hizmet enflasyonu düşmeye başladı fakat dünyada katılık var. Kira artışlarındaki yüzde 25'lik üst limiti kaldırınca yenilenen kira sözleşmelerinde yüzde 120'ye yakın artış oldu. Hizmetler enflasyonu zamanla gelirler politikasına güçlü tepki verecek. Enflasyon düşmeye başladığı zaman önümüzdeki dönem katılığı kıracağız. Enflasyonda düşüş fiyat artışının yavaşlaması demek. Enflasyonu düşürmek hiç de kolay değil." 

KONUT ARZININ ARTMASI KİRA ENFLASYONUNU ETKİLEYECEK


Bakan Mehmet Şimşek, “Deprem ve EYT'ye rağmen" diyerek başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti: "Deprem ve EYT gibi maliye politikasına sınırlayıcı unsurlar var fakat buna rağmen enflasyonda düşüş başlamış. Enflasyonda düşüş fiyat artışlarının yavaşlaması demek. Bu programı uygulayacağız. Söz konusu bu program sonuç veriyor. Enflasyon beklentilerinde iyileşme var. Yenilenen kira sözleşmelerinin de oldukça etkisi oldu. Geçmiş enflasyon baz alınıyor. Bunlar bir sene sonra denklemden ve bazdan çıkacak. Konut arzının artması kira enflasyonunu etkileyecek"

 

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Ege uyarısı: 6-7 büyüklüğünde 5 deprem üreten küme büyüyor!

Altın fiyatlarında son durum! Çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar oldu? Yastık altında altını olanlar dikkat!

Fahiş kiralar Ege sahillerini de vurdu: 3 ilçede kiralar 30 bin TL'yi aştı! 


Geri Dön