28 / 04 / 2024

Bakan Şimşek’ten esnafa müjde üstüne müjde! O borçlar 6 ay ertelenecek!

Bakan Şimşek’ten esnafa müjde üstüne müjde! O borçlar 6 ay ertelenecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten esnafa müjdeli haber geldi. Şimşek, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesi ilan edilen bölgelerde esnaf ve sanatkarlara Halk Bankasınca kullandırılan kredilerin ödemelerine faizsiz 6 ay daha erteleme yapılacağını aç



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay meydana gelen ve “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen 7.8 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem nedeniyle Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye kentleri ve bu kentlere bağlı ilçeleriyle Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara Halk Bankasınca kullandırılan hazine faiz destekli kredilerinin ertelenmesi ile ilgili mevzuat çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. 

Bakan Şimşek’ten esnafa müjde üstüne müjde! O borçlar 6 ay ertelenecek!

"9,5 MİLYAR LİRA KREDİ BAKİYESİ BULUNUYOR"

Bu doğrultuda, 6 Ağustos 2023 tarihinde süresi dolacak kredi borçlarının ertelenmesi amacıyla gelen talepleri değerlendirdiklerini ifade eden Bakan Mehmet Şimşek, bu kapsamda söz konusu iller ve bağlı ilçelerinde 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın 9,5 milyar lira kredi bakiyesi olduğuna vurgu yaptı.

Bakan Şimşek’ten esnafa müjde üstüne müjde! O borçlar 6 ay ertelenecek!

BAŞVURU ŞARTI ARANMAKSIZIN 6 AY DAHA FAİZSİZ ERTELEME

Bakan Şimşek, hükümet olarak depremzede esnaf ve sanatkarların yaralarını sarabilmek amacıyla desteklerin sürdüğünü kaydederek, "Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesi ilan edilen bölgelerde deprem yüzünden işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarımıza Halk Bankasınca kullandırılan kredilerin ödemelerine başvuru koşulu aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getiriyoruz" şeklinde konuştu.

MEHMET ŞİMŞEK, REEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Şimşek, reel sektör temsilcileriyle sektörün problemlerini ve ekonomideki  son gelişmeleri görüştü.

Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’la beraber Türkiye Odalar ve Borsalar Birlği Başkanı (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar'ın da aralarında bulunduğu reel sektör temsilcileriyle istişare etti.

Bakanlıktaki görüşmede, reel sektörün problemleri ve ekonomideki son gelişmeler değerlendirildi.

Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından görüşmeye yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Hazine ve Maliye Bakanı'mız Mehmet Şimşek başkanlığında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı’mız Hafize Gaye Erkan ve ekonomi bürokrasisi ile görüşme gerçekleştirdik. Yeni makroekonomi politikaları kapsamında görüşmeler yaptık. Reel sektörümüzün istek ve beklentilerini paylaştık."

SON DAKİKA! Konya’da 5 şiddetinde deprem oldu!

Dolar, euro ve sterlin fiyatlarında sıcak gelişme! İşte son dakika döviz fiyatları...

Altını olanlar dikkat! Altında ani düşüş!


Geri Dön