Yeni Şirketler

Mehmet Şimşek: Tarım arazileri yabancılara satılmıyor

Türkiye'de 1995 yılından itibaren 286 milyon 497 bin metrekare tarım arazisi satışı yapıldı, bunun 39 milyon 489 bin metrekaresi GAP bölgesinde gerçekleşti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse'nin Hazine'ye ait tarım arazilerinin satış esaslarını belirleyen ve 19 Aralık 1995 tarihinde yürürlüğe giren yasanın uygulanması ile ilgili soru önergesini yanıtladı.

Yanıta göre, ülke çapında 286 milyon 497 bin 305 metrekare yüzölçümlü 24 bin 710 adet taşınmaz satıldı. Bu satışın 39 milyon 488 bin 965 metrekare yüzölçümlü 1.314 adedi, GAP Bölgesinde gerçekleşti. Türkiye çapındaki satışlardans 213 milyon 225 bin 558 TL gelir elde edildi. Bu gelirin GAP bölgesinde gerçekleşen miktarı ise 20 milyon 465 bin 560 TL oldu.

Şimşek, Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkındaki Kanun'un 3.  maddesine göre, tarım arazilerinin yabancılara satışının yapılmadığını bildirdi. Mehmet Şimşek, aynı yasanın 10. maddesi gereği de satılan arazilerinin tarım dışı kullanımının söz konusu olmadığını kaydetti.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Türk şirketleri 70 ülkede 5 bin inşaat projesi yapıyor
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, THY'nin Singapur bağlantılı olan İstanbul-Jakarta seferlerini başlatması nedeniyle verilen yemekte Türkiye'nin sahip olduğu potansiyele dikkkat çekti

Türkiye ve Endonezya'nın geçmişten gelen çok güçlü bağlara sahip bulunduğunu, THY'nin Jakarta seferlerinin de iki ülke arasındaki ilişkilerin yatırımın ve ticaretin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu: "Türkiye AB'de 6'ncı dünyada ise 17'nci büyük ekonomi. Türkiye'nin Endonezya'da 17 milyon dolarlık yatırımı var en büyük yatırımı da Kordsa yapmış burada madencilik, üretim gibi yatırıma ilgi duyuyoruz. Aynı şekilde inşaat sektöründe de faaliyet gösterebiliriz. Türkiye Çin'den sonra inşaat sektöründe ikinci ülke. 70 ülkede 5 bin farklı proje ile değişik ülkelerde inşaat işleri yapıyoruz. Türkiye'nin turizmde de dünyanın en popüler 7'nci ülkesi."

Tarım arazileri yabancılara satılmıyor
MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse'nin soru önergesine verdiği yanıtta, Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkındaki Kanun'a göre, tarım arazilerinin yabancılara satışının yapılmadığını belirtti. Türkiye'de 1995'ten itibaren 286 milyon 497 bin metrekare tarım arazisi satıldığını, bunun 39 milyon 489 bin metrekaresinin GAP'ta olduğunu  bildiren Şimşek, bu arazilerin tarım dışı kullanımılmadığını kaydetti.
Hürriyet

Endonezya'daki en büyük Türk yatırımı Kordsa'nın
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Endonezya ile madencilik, enerji, turizm, savunma sanayi gibi alanlarda işbirliği yapmak istediğini söyledi

İstanbul-Jakarta seferlerini başlatması nedeniyle THY tarafından verilen gala yemeğine katılan Şimşek, son yıllarda ticaret hacmi ikiye katlanan Türkiye ile Endonezya arasında mevcut rakamların çok üstünde bir ticaret hacmi potansiyelinin bulunduğunu kaydetti. Şimşek, şöyle konuştu: "Türkiye'nin Endonezya'da 17 milyon dolarlık yatırımı var en büyük yatırımı da Kordsa yapmış burada madencilik, üretim gibi yatırıma ilgi duyuyoruz. Aynı şekilde inşaat sektöründe de faaliyet gösterebiliriz. Türkiye enerji zengini bir ülke değil ama Endonezya öyle. Türkiye enerjiye zengin olan ülkelerle komşu. Enerji zengini ülkelerle niye işbirliği yapmıyoruz.'' THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin de İstanbul- Jakarta seferlerinin Singapur bağlantılı olarak başladığını belirtti ve 2010 Nisan ayından itibaren Endonezya'nın direkt seferlerine geçileceğini bildirdi.
Sabah