14 / 05 / 2024

Mehmet Şimşek: Yapılandırmada 4. taksiti unutmayın!

Mehmet Şimşek: Yapılandırmada 4. taksiti unutmayın!

 Bakan Şimşek, yeniden yapılandırma kapsamında, ödenmesi gereken taksitlerden iki tanesini süresinde ve tam olarak ödemeyen mükellefler, dördüncü taksiti de süresinde ve tam olarak ödemezlerse, Kanundan yararlanma hakkını kaybedeceklerini söyledi



Bir takvim yılında, ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde Kanundan yararlanma hakkı kaybediliyor. Buna göre 2011 yılı içinde, 4 taksit ödemesi bulunuyor. Dördüncü taksitin son ödeme günü de 30 Kasım olarak belirlendi. Taksidini ödemeyip kanundan yararlanma hakkının kaybedilmesi halinde, ödenmeyen borç tutarları yapılandırma öncesi haline dönüşecek. Bu alacaklar, gecikme zammı da uygulanmak suretiyle 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre, haciz dahil olmak üzere, her türlü icrai işlemle takip edilecek.

Tahsilat oranı yüzde 85

Öte yandan, yeniden yapılandırma kapsamında ilk üç taksitte tahsil edilen alacak tutarı, 11 milyar 429 milyon 163 bin 206 lira olarak gerçekleşti. 6111 sayılı Kanun gerçekleşmelerinde yapılan tahsilatın toplam alacağa oranı ikinci taksitte yüzde 24, üçüncü taksit itibariyle yüzde 29 olurken, ikinci taksit tahsilat oranı yüzde 59, üçüncü taksit tahsilat oranı ise yüzde 64 olarak gerçekleşti. Tahsilat oranı ise üçüncü taksitin vadesinin sona erdiği eylül itibariyle, yüzde 85 olarak gerçekleşti.
Hürriyet


Geri Dön