28 / 04 / 2024

Mehmet Tevfik Göksu: Esenler dönüşüme model olacak!

Mehmet Tevfik Göksu: Esenler dönüşüme model olacak!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "10 yıl içinde Esenler'in büyük bir bölümünü dönüştürüp, dönüşümde de güzel bir modeli ortaya koyan bir şehir olmak istiyoruz" dedi...



İstanbul Wow Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Seismic Safety ve İnter Geo Eurasia Fuar ve Kongresi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "10 yıl içinde Esenler'in büyük bir bölümünü dönüştürüp, dönüşümde de güzel bir modeli ortaya koyan bir şehir olmak istiyoruz" dedi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Seismic Safety ve ÎnterGeo Eurasia Fuar ve Kongresi'nde Esenler'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında sunum yaptı. İstanbul Wow Kongre Merkezi'nde gerçekleşen kongrede konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de yaptıkları kamuoyu araştırmalarında kentsel dönüşüme "evet" diyenlerin oranının yüzde 85'lere çıktığını söyledi. Yeni dönüşüm alanlarıyla beraber 10 binleri bulan dönüşüm konutlarına ulaştıklarını kaydeden Göksu, dünyadaki kentsel dönüşüm örneklerine dikkat çekerek, kentsel dönüşümü öncelikle can güvenliği için yaptıklarını belirtti. Esenler'deki binalann depreme karşı dayanıksız olduğunu anlatan Göksu, konutların ivedilikle yenilenmesi gerektiğini ve bunun için de canla başla çalıştıklarını söyledi. 

BÜTÜNÜYLE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ Kentsel dönüşüm konusunda toplumsal aklın önemli olduğunu kaydeden Göksu, bu tip organizasyonların da toplumsal aklın inşası anlamında çok önemli olduğunu belirtti. Esenler'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Kentsel Dönüşüm Master Planı hazırladıklarını dile getiren Göksu, şehri bütün sosyal, kültürel ve mekânsal boyutlarıyla ele aldıklarını söyledi. Esenler'deki 159 bin bağımsız bölümün her birinin envanterini ortaya çıkaracaklarını ifade eden Göksu, şehri bütünüyle dönüştürmek için yola çıktıklarını belirtti. Kentsel Dönüşüm Master Planıyla birlikte Esenler'de depremle ve deprem güvenliği ile ilgili en önemli çalışmayı yapmış olacaklarını vurgulayan Göksu, "Bu açıdan bizler bu kentsel dönüşüm meselesinde ortaya koyduğumuz emeğin ve gerçekten kentsel dönüşümle ilgili uğraşımızın şehrin geleceği açısından en önemli uğraş olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

"10 yıl içinde Esenler'in büyük bir bölümünü dönüştürüp, dönüşümde de güzel bir modeli ortaya koyan bir şehir olmak istiyoruz" diyen Göksu, sözlerini şöyle tamamladı: "Deprem olduğu zaman toplumsal olarak bizler depremin acısının 3-5 günde eyvah eyvah diye hissedebiliyoruz; fakat deprem süresi geçtikten sonra bunu unutabiliyoruz. Oysa depremin bir gerçek olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. 

Biz bu acıyı yaşamamak için bunun tedbirini almak için konutlarımızı yenilemeye çalışıyoruz. Bu tip organizasyonlardan bizim beklediğimiz en önemli şey ise; toplumsal aklın inşasında bize katkı sunmasıdır" diye konuştu. 



Dokuz Sütun Gazetesi 


Geri Dön