27 / 04 / 2024

Melih Gökçek'in Dikmen’deki konutları Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor!

Melih Gökçek'in Dikmen’deki konutları Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor!

Melih Gökçek’in 2018 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden eşi ile avukatları adına aldığı ve halen kullandığı Dikmen'deki dubleks konutlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor.



Eski  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in daha önce belediye lojmanı olan Dikmen’deki konutlarının kanuna aykırı bir şekilde eşi Nevin Gökçek ve avukatları Fatih Atalay ve Salih Çelen adına satın almasına karşın Mansur Yavaş dava açmıştı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Gökçek’in halen konut ve ofis olarak kullandığı taşınmazların Ankara Büyükşehir Belediyesi adına tesciline karar verdi. 

2 AY SONRA TESLİM ETMESİ GEREKİYORDU!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Melih Gökçek, 2017'de  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devam ettirirken Belediye lojmanı olarak kullandığı konutların satış ihalesini hazırladı. 

Kanunda açıkça Belediye Başkanı ve yakınlarının görevden ayrıldıktan sonra üç yıl içerisinde ihaleye giremeyeceği belirtilmesine rağmen ihaleyi Gökçek’in eşi Nevin Gökçek ile avukatları Fatih Atalay ve Salih Çelen iş ortaklığı kazandı.

Gökçek, görevinden ayrıldıktan sonra iki ay içinde boşaltması gereken dubleks konutta oturmaya devam etti ve Ssatış, Gökçek’in konutlarda oturduğu esnada yapıldı.

KONUTLARIN SATIŞI USULSÜZ!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği, Melih Gökçek'e kamu malı olan konutların satışının usulsüz olduğu iddasıyla dava açtı.

Davada, konutların ihale edilmesindeki usulsüzlüklerin yanında, kıymet takdir komisyonu raporuna göre Gökçek’in projeye aykırı olarak yaptırdığı ve ihale bedelini etkileyecek olan havuzun da değerlendirilmediği ortaya çıktı.

Melih Gökçek in Dikmen’deki konutları Ankara Büyükşehir Belediyesi ne teslim ediliyor!

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE TESLİM EDİLECEK!

Yerel mahkeme tarafından verilen karara göre; ABB yönetiminin yaptığı itiraz kabul edildi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi satın alma işleminin usulsüz olduğuna ve Gökçek’in halen konut ve ofis olarak kullandığı taşınmazların Ankara Büyükşehir Belediyesi adına tesciline karar verdi. 

Böylece 2018 yılında 7 milyon 900 bin TL’ye satılan dört adet dubleks konut tekrar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin oldu. Gökçek, hukuksuz bir biçimde ikamet ettiği Dikmen’deki evden tahliye edilecek.
 

Trabzon Of'ta 40 bin 467 metrekarelik arazi satışa çıkıyor!

Ankara'da yatırımcılar en çok bu ilçelere yatırım yapıyor! 

Ankara’da bir arsa satılacak! Fiyatı belli oldu!

Geri Dön