18 / 05 / 2024

Melike Güner: İstanbul beton yığınına dönüştü

Melike Güner: İstanbul beton yığınına dönüştü

İstanbul"un beton yığınına dönüşmesinden şikayetçi olan oyuncu, œThe Marmara Oteli"nin yanındaki inşaatı durdurulmuş otoparkı ve onun gibi çirkinlikleri patlatma hayalleri kuruyorum diyor...



 ˜Doktorlar" dizisinin yıldızı Melike Güner, yakında vizyona girecek ˜İncir Reçeli" filmi için gün sayıyor. İstanbul"un beton yığınına dönüşmesinden şikayetçi olan oyuncu, œThe Marmara Oteli"nin yanındaki inşaatı durdurulmuş otoparkı ve onun gibi çirkinlikleri patlatma hayalleri kuruyorum diyor

Bu sezon ˜Doktorlar"a yeni oyuncular katıldı. Siz değişen   kadroyu nasıl buldunuz  
Bence Med Yapım yine çok güzel bir kadro kurdu. Eski  ekibimizden de isimler var. Yeni ekip çok iyi ama zaman zaman eski ekibimizi anmıyor ve     özlemiyor değiliz.

 Hastane ortamında çalışmak sizin için nasıl bir deneyim oldu Sıkıldığınız zamanlar oluyor mu
Hastanede çalışmak fikri başta biraz soğuk ve itici geldi. Sonuç olarak hastanelerde doğum dışında hiçbirimizin güzel anıları yoktur herhalde. Ama bizler çalıştığımız hastane açısından oldukça şanslıyız. Mesela en önemlisi ilaç kokmayan, otelcilik hizmetleri çok iyi, güzel yemekleri olan ve en önemlisi sıcak bir ortamda çalışıyoruz. Bizlere ayrılmış özel bir katımız var ama yine de zaman zaman trajik olaylara tanıklık etmiyor değiliz. Hastanede çalışıyor olmanın tek kötü yanı bu. Ama böyle vakalarla karşılaşınca insan hayatının değerini biraz daha anlıyor ve daha    çok şükrediyor. Zaman zaman hasta   yakınlarının ricalarıyla hasta ziyaret-lerimiz de olmuyor değil.

œİncir Reçeli"nde cesur bir kadınım
Doktorlardan nasıl tepkiler    alıyorsunuz
Açıkçası bu çok karışık bir konu. Kimi doktorlar yaptığımız işin çok başarılı olduğunu söyleyip teşekkür ediyor. Kimileriyse, œDoktorluk böyle mi olur diyor. Gerçi attığımız her adımda danışman doktorlarımız bizlerle. Ama ˜Doktorlar"ın ilk yayınından beri bu polemik var. Her şeyi kuralına göre yapmaya çalışsak da sonuçta bizler seyirlik bir iş yapıyoruz ve zaman zaman görsellik kaygısı yüzünden birtakım şeylerden feragat etmemiz gerekebiliyor. Ama dediğim gibi bunun gerçek hayat değil de, bir dizi film    olduğunu unutmamak gerekir.

Rol aldığınız ˜İncir Reçeli"    filminin konusundan bahsedebilir misiniz biraz
Söyleyebileceğim tek şey, duygusal bir aşk filmi olduğu. Yönetmenimiz film hakkında daha fazla bir şey söylememizi istemiyor. Sinemaya gidip  görmek en güzeli.

Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz
Eğlenceli, sürprizli, neşeli ve cesur bir kadını oynuyorum.

Bu film sizin   ˜iddialı" projelerinizden biri olarak gösteriliyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
İlk sinema filmim  olması dolayısıyla    olabilir. ˜İncir Reçeli" tam bir yönetmen filmi oldu. Aytaç (Ağırlar) ne istediğini çok iyi biliyordu. İşe başladığımızda nerdeyse kafasında filmi çekmişti. Bu durumun avantajları olduğu gibi, dezavantajları da var. Zaman zaman kendime, filme ve oyunculuğuma yabancılaştım. İnsan oynarken kendini dışarıdan göremiyor, orada da yönetmene güvenmeniz gerekiyor. Yönetmenimiz, içine sindiğini söylüyor. Ben de filmi henüz izlememiş biri olarak œİnşallah  benim de içime siner diyorum.

Filmde rol arkadaşınız Sezai   Paracıklıoğlu ile cesur sahneleriniz var. Bu sahnelerin ön plana çıkmasından rahatsızlık duydunuz mu
Görülmesinden rahatsızlık duyacağım bir şey olsaydı hiç yapmazdım zaten. Benim için hangi sahnenin öne çıktığının pek bir önemi yok, sonuçta hepsini ben oynadım ve izlenmesi için bir iş çektik. œTüh, niye burası daha çok izleniyor demek saçma geliyor bana biraz.

œİstanbul"da ˜imkansız" diye bir şey yok

Güne nasıl başlıyorsunuz
Huzurlu! En keyif aldığım şey, evden çıkmadan önce telaşsız bir şekilde gazete karıştırırken sabah kahvemi içmek. Sonrasında gün öylesine hızlı akmaya başlıyor ki. Sabah evimde geçirdiğim o bir saat doping gibi geliyor bana.

İstanbul"da görmekten sıkıldığınız neler var
İstanbul"da görmekten en sıkıldığım şey The Marmara Oteli"nin yanındaki inşaatı durdurulmuş kocaman ve bir o kadar çirkin otopark. Bence İstanbul"a hiç yakışmıyor. Buna bu kadar takıntımın olmasının nedeni evimin tam karşısında olması. Bunun gibi yüzlercesi var. Bu kadar güzel bir şehre bu kadar büyük bir kötülüğü nasıl yapabiliyoruz aklım almıyor. Mesela o otoparkı patlatma hayalleri kuruyorum sık sık. O ve onun gibi çirkinlikleri... Görmekten sıkıldığım şeylerin başında trafik de var. Setimiz Anadolu Yakası"nda olduğu için hemen hemen her gün köprüden geçiyorum. Ve o sıkışıklığı gördüğüm an gözlerim doluyor bazen.

şžehirde size keyif veren şeyler neler
En keyif veren şey deniz ve Boğaz. Bence İstanbul"un en büyük nimeti bu zaten. Sonrasında da istediğin her şeyi; her türlü eğlenceyi, her türlü etkinliği bulabiliyor olmak tabii ki. İstanbul"daysanız ˜imkansız" diye bir şey söz konusu değil. En çok sevdiğim de bu.

Alışverişle aranız nasıl  AVM"lere sık gider misiniz
Mümkün olsa da hiç yapmasam! Ya da biri benim için yapıverse ne kadar iyi olur. Bana çok yorucu ve karışık geliyor alışveriş. Genellikle sette giydiğim kıyafetleri satın almayı tercih ediyorum, çok daha pratik. Ama özel bir şey arıyorsam her şeyin bir arada olduğu alışveriş merkezlerini tercih ediyorum. Ve aradığım şeye konsantre olup başka hiçbir şeye takılmadan alışverişimi bitiriyorum genelde. Benim için œBugün bir alışverişe çıkayım diye bir şey yok. Ancak bir şeye ihtiyacım varsa, gidip onu bulup satın almak var.

Müdavimi olduğunuz adresler var mı
çok yoğun bir tempoda ve çok kalabalık ortamlarda çalıştığımız için, çalışmadığım nadir zamanlarda evimde olmayı tercih ediyorum. Arkadaşlarımla evde buluşmak, evde yemek yemek, evde film seyretmek.     Ev bana terapi gibi geliyor. Dışarı çıktığım zamanlarda da gündüz arkadaşlarımla olacaksam, Nişantaşı"ndaki kafe ve restoranları tercih ediyorum. Gece çıkılacaksa da genellikle tercihim Tünel tarafı oluyor. Dans etmek için favori mekanım ise Beyoğlu"ndaki Cuba Bar.

Başka bir şehirde yaşamayı  düşündünüz mü hiç
Kesinlikle. Gittiğim her şehirde, gittiğim her ülkede aynı duyguyu yaşıyorum. çünkü değişiklikleri çok seviyorum. Hayat çok kısa,         o yüzden sadece bir şeye saplanıp kalmak     çok ürkütücü geliyor bana.

Favorileri
En sevdiği filmler:
Sally Potter ˜Yes", Kim Ki-Duk ˜Bad Guy", Darren Aranofsky ˜Requiem for a Dream" ve yine onun son filmi ˜Black Swan".
En sevdiği kitap:
En sevdiğim olmasa da beni son dönem en çok etkileyen kitap Carl-Johan Vallgren"dan ˜Bir Garip Aşk Öyküsü" oldu. Masalları     ve masalsı olan her şeyi çok seviyorum.
En sevdiği müzik grupları: Apocalyptica, Duman, Mor ve Ötesi.
Beğendiği oyuncular: Cate Blanchett, Edward Norton, Marion Cotillard, Hugh Jackman ve Adrien Brody.
Milliyet Cadde/SENEM AYDIN

 


Geri Dön