28 / 04 / 2024

Melikgazi Aydınlıkevler'de kentsel dönüşüm müjdesi: 2 bloklu 160 daire için imzalar atılıyor!

Melikgazi Aydınlıkevler'de kentsel dönüşüm müjdesi: 2 bloklu 160 daire için imzalar atılıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Aydınlıkevler Mahallesi’nde yeni bir modelle 2 Blok 160 dairelik proje için ilk adımı attıklarını belirtti. İşte detaylar...



Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi olarak kentsel dönüşümde birçok projeyi hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Aydınlıkevler Mahallesi’nde yeni bir modelle 2 Blok 160 dairelik projenin ilk adımını attıklarının altını çizen Palancıoğlu, Eski Çorakçılar Mahallesi’nde vatandaşların uzun süredir beklediği kentsel dönüşüm çalışmasına başlayacaklarını belirtti. 

Melikgazi Aydınlıkevler de kentsel dönüşüm müjdesi: 2 bloklu 160 daire için imzalar atılıyor!

Melikgazi Belediyesinin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Melikgazi Belediyesi olarak kentsel dönüşümde pek çok projeyi devreye alıyoruz. Ama bunların en yenisi ve vatandaşlarımızda heyecan uyandıracak olan Eski Çorakçılar Mahallesi yeni Aydınlıkevler Mahallesi dönüşüm projesi. Burada 2 blok 160 dairelik bir proje mevcut" açıklamasında bulundu. 

Mahalledeki eski blokların artık oturulamayacak durumda olduğunu dile getiren Palancıoğlu, vatandaşların kendilerine başvuru yaptığını belirtti. 

Konuya ilişkin açıklamasında "Biz de burada ilk pilot çalışmaya start veriyoruz. Aydınlıkevler Mahallesi genelinde ve daha sonrasında Küçük Mustafa Bölgesine ulaşacak ve eski yapı stoğunu yenileyecek şekilde bir çalışmayı başlatıyoruz" ifadelerine yer veren Mustafa Palancıoğlu, bugün mülk sahibi 3 vatandaşla imza attıklarını açıkladı. 

Melikgazi Aydınlıkevler de kentsel dönüşüm müjdesi: 2 bloklu 160 daire için imzalar atılıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, başvurularda 2 günde yüzde 40'a ulaştıklarına vurgu yaptı ve "Çok kısa sürede buradaki vatandaşlarımızla anlaşmalara imza atıp, Aydınlıkevler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sürecini başlatıyoruz" diye konuştu. 

Bu projenin vatandaşların uzun zamandır beklediği bir proje olduğunun altını çizen Mustafa Palancıoğlu, "Burada yeni bir modelle çalışma yapacağız. Bu model kapsamında vatandaşlarımızın bir kısmı biraz fazla ücret ödeyecek, bir bölümü biraz az ödeyecek, bir kısmı hiç ödemeyecek" dedi. 

Projede konut daire büyüklüklerine, arsa hisselerine göre bir çalışma yapılacağını belirten Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, "İnşallah burası örnek bir proje olacak. Bundan sonrasında da ihtiyaç bulunan tüm mahallelerimizde kentsel dönüşümü yapmak istiyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun" açıklamasını yaptı. 

Anlaşma için imza atmaya gelen hak sahipleri ise projenin çok güzel olduğunu ve çalışmalardan oldukça memnun olduklarını belirterek, belediyeye teşekkürlerini ilettiler. 

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara depreminin büyüklüğüne 7.5 dedi! Marmara yerle bir olur!

Deprem bölgesindeki özel okul öğrencilerine destek yapılacak!


Geri Dön