Kent Haberleri

Memur Ocak maaşları peş peşe hesaplandı! En düşük memur maaşı tam bu kadar... Şimdi bakın!

Kasım-Aralık enflasyon rakamlarının duyurulmasından sonra memur zammı için 6 aylık enflasyon farkı belirlenecek. Memur Ocak maaşları peş peşe hesaplandı! En düşük memur maaşı tam bu kadar... Şimdi bakın! Kasım-Aralık enflasyon rakamlarının duyurulmasından sonra memur zammı için 6 aylık enflasyon farkı belirlenecek

Memur maaş zammı son dakika haberleri memur ve memur emeklileri tarafından merakla araştırılıyor. Kasım-Aralık enflasyon rakamlarının duyurulmasından sonra memur zammı için 6 aylık enflasyon farkı belirlenecek. Bunun ardından memur Ocak zammı kesinleşecek. 

Doktor, hemşire, öğretmen, polis ve diğer tüm memurlar için memur maaş zammı tablosu 4 aylık enflasyon verilerine göre peş peşe hesaplandı.

Memur maaşları 2022 Ocak zammı ile yüzde 30,95 oranında; Temmuz zammıyla da yüzde 41,68 oranında arttı. Bu zamlarla beraber 2022'de memur maaşları toplam yüzde 85 oranında yükseldi. 

Peki memur 2023 Ocak maaş zammı kaç TL olacak? Memur ve memur emeklisi maaşı kaç lira yapılacak? İşte memur maaş zammı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak Ekim ayı enflasyon rakamları  resmen açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre; TÜFE'deki (2003=100) değişim 2022 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 3,54, Aralık 2021'e göre yüzde 57,80, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 85,51 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 65,26 oldu. 

2022 yılı Ekim ayında Yİ-ÜFE (2003=100) bir önceki aya göre yüzde 7,83, Aralık 2021'e  göre yüzde 96,74, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 157,69 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 122,93 yükseldi. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Ekim ayı enflasyon rakamları sonrası 4 aylık emekli ve memur zamları peş peşe hesaplandı. Yapılan hesaplamalara göre; 4 aylık memur zammı yüzde 11,84 olarak gerçekleşti. Diğer taraftan sosyal refah düzenlemesi sonrasında da zam oranının yükseleceği tahmin ediliyor. 

Memur ve memur emeklisi 6 aylık enflasyon verisi sonucu ortaya çıkan enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı toplamı kadar senede 2 defa zam alıyor. Milyonlarca memur şimdi Ocak zammını dört gözle bekliyor. 

Merkez Bankası (TCMB), reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 41 katılımcıyla gerçekleştirdiği Kasım 2022'ye ilişkin "Piyasa Katılımcıları Anketi"ni paylaştı. Buna göre enflasyon beklentisi yüzde 68,06 olarak açıklandı. 

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Enflasyon Raporu 2022-IV sunumunda enflasyon beklentisini yüzde 65,2 şeklinde belirtti. 

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 73,88'den yüzde 73,12'ye düştü. 

Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, Merkez Bankası beklentisi ve AA Finans'ın ekonomistleri enflasyon beklentisi olmak üzere 3 önemli verinin ortalaması yüzde 68,80 olarak belirlendi. 

Bu rakamların ardından 4 aylık enflasyon rakamları dikkate alınarak memur Ocak zammı peş peşe hesaplandı. 

MEMUR OCAK ZAMMI NE KADAR OLACAK? MEMURA YÜZDE KAÇ ZAM GELECEK? 

Yapılan hesaplamalara göre en düşük 9 bin sınırında bulunan memur maaşının Ocak zammıyla 10 bin 892 liraya yükselebileceği, en düşük memur emeklisi maaşının da 6 bin liradan 7 bin 267 liraya yükselebileceği ifade edildi. 

Yılsonu beklenti anketlerinin gerçekleşmesi halinde memur zammı için memur zammı için yaklaşık yüzde 18-20 aralığında zam oranı  hesaplanıyor. 

İşte Ocak zamlı memur maaşları...

Memur maaşları tablo tablo belirlenirken son enflasyona göre en düşük memur maaşının 10 bin 800 lira sonrasında ek zamla 11 bin lira seviyesine yükselebileceği tahmin ediliyor. 

Bu oran meslek gruplarına göre değişiklik gösteriyor. 4/1 öğretmen maaşlarının 9 bin üstüne çıkması beklenirken; polis maaşlarının 9 bin 500 Türk Liras sınırıına ulaşabileceği belirtildi. 

Emeklilerin 1 Ocak 2023 zammı peş peşe hesaplandı! Bu rakamları duyanın resmen ağzı kulaklarına vardı! Hemen bir bakın

Anne babalar müjde çocuk parası verilecek! PTT'den alınacak! Aralık 2022 çocuk paraları ne zaman yatacak?

Çiftçilere şok! Mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı 2022? Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? Şimdi bakın!