29 / 04 / 2024

Memur Ocak zammında deprem! Tek tek rakamlar hesaplandı! En düşük maaşı gören şok oldu!

Memur Ocak zammında deprem! Tek tek rakamlar hesaplandı! En düşük maaşı gören şok oldu!

Memur zam oranı, yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon oranlarına göre belirlenecek. Memur maaşlarında Ocak ayında zam depremi yaşanacak. Tek tek rakamlar hesaplandı! En düşük maaşı gören şok oldu...



Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan memur zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri dakika dakika takip ediliyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren memur zammı hesaplama işlemleri için sorgulamalar tam gaz devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre; memur zam oranı, yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon oranlarına göre belirlenecek. 3 aylık veriler ışığında hazırlanan yılsonu beklenti anketleri ile birlikte memur maaşı tabloları da bir bir hesaplanmaya başlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yürütülen enflasyonla mücadele çerçevesindeki çalışmalar memur maaşlarına da yansıyacak. 2022 Temmuz'da yüzde 42,35 oranında yükseliş olan memur maaş zammı için enflasyon hesapları da günceme geldi.  Memur zam oranı maaş tabloları açıklanan enflasyon verileri çerçevesinde hesaplanıyor. 

Memur Ocak zammında deprem! Tek tek rakamlar hesaplandı! En düşük maaşı gören şok oldu! 

Temmuz ayında emekli zammı yüzde 42,35 oranında olurken, en düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşı yüzde 40 artışla 2.500 TL'den 3 bin 500 Türk Lirası'na çıktı.  Bu düzenleme ile 2 milyona yakın emeklinin maaşı 3 bin 500 Türk Lirası olarak düzenlendi. 

Memur ve memur emeklisi Ocak 2022 döneminde toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı dışında yüzde yüzde 2,5 oranında ek zam alırken, kümülatif Ocak zammı yüzde 30,95 olarak gerçekleşti. 

Bunun yanında Temmuz zammı ile beraber memur maaşlarında  yüzde 41,69 oranında yeniden bir artış yaşandı. 2022 senesinde memurlara yıllık enflasyon rakamlarının çok üzerinde kümülatif olarak yüzde 85'i aşan zam uygulanmış oldu.

Memur Ocak zammında deprem! Tek tek rakamlar hesaplandı! En düşük maaşı gören şok oldu! 

Memur ve memur emeklisi için ek zam ve SSK-Bağ-Kur emeklisinin taban maaşının artırılmasını kapsayan torba yasa teklifi senenin başında Meclis'ten geçti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen onayla yürürlüğe girdi. Bu şekilde artık sosyal refah artışları adı altında ek zamların enflasyon farkıyla maaşlara ilave edilebilecek. 

Memur maaşlarında Ocak zammıyla artış yaşanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonları doğrudan veya dolaylı yoldan etkileyecek ve maaş zamlarını enflasyonun üzerine çıkaracak ek zamları da içeren sosyal refah düzenlemelerinde yoğun şekilde çalışıyor. 

Peki memur maaşları 2023 Ocak zammıyla kaç TL olacak? Memur Ocak zammı ne kadar yapılacak? İşte memur maaş zammına ilişkin merak edilen her şey...


Geri Dön