İş Fırsatları

Memur olmak isteyenlere dev fırsat! KPSS 55 puanla memur olun! İşte istenen şartlar!

Kamu sektöründe memur olmak isteyen adaylar için yeni bir personel ilanı açıldı. İşte detaylar!Bu konuda güzel bir haber verildi ve KPSS'de en az 55 puan alan adaylar için açıktan atama yolu ile memur alımları yapılacak

Kamu sektöründe çalışmak isteyen pek çok kişi, memur alımlarından haberdar olmak için büyük bir ilgi görmektedir. Bu konuda güzel bir haber verildi ve KPSS'de en az 55 puan alan adaylar için açıktan atama yolu ile memur alımları yapılacak.

İşte haberin ayrıntıları…

Kamu kurumunda personel olmak isteyenlere büyük müjde. Açıktan atama, boş kadroların doldurulması için yapılan bir yoldur ve KPSS puanıyla başvuru yapma olanağı sunar. 55 puan barajını aşan kişiler, bu fırsattan faydalanarak kamuda istihdam edilebilme şansı bulacaklar.

Burdur ili Tefenni Belediye Başkanlığı, itfaiye eri alımı yapacak ve adaylardan bazı gerekli olan şartları sağlamaları istiyor. İlanın ayrıntılarına göre, adayların en az 55 KPSS puanına sahip olmaları gerekir. Şartları yerine getiren adaylar, belirtilen tarihler içinde Tefenni Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulabilir.

ARANAN NİTELİKLER NELERDİR?

- Mezuniyet şartını sağlanmalıdır. Bununla birlikte 2022 KPSS sınavında belirtilen asgari KPSS puanını alınması gerekiyor,

- Daha önceden kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik ya da ahlaki sebeplerden dolayı çıkarılmamış olmak gerekir,

- Belediye İtfaiye Yönetmeliği'ne göre erkeklerde en az 1.67 metre olmalı bununla birlikte de kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak gerekirken, kilo olarak da boyu arasında (+,-) 10 kg'dan fazla fark olmaması gerekir. Boy ve kilo tespitleri ise belediye tarafından yapılacak.

- Başvurunun yapıldığı tarihle beraber 30 yaşını doldurmamış olmak gerekir,

- İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olması gerekir bununla birlikte dar alan, kapalı mekan ile birlikte yükseklik gibi fobileri olmaması gerekir,

- 13.10.1983 tarihli en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olunması gerekir.

- İlgilenen kişiler, bu şartları sağladıkları takdirde başvurularını gerçekleştirebilirler.

Bu gibi duyurular, KPSS sınavına hazırlanan ve başarılı olan adaylar için, atama sürecine dahil olma olanağı elde edilirken, kamu kurumları da nitelikli personel ihtiyaçlarını karşılanıyor.