07 / 05 / 2024

Memur-Sen: TOKİ memurların borçlarını 6 ay ertelesin!

Memur-Sen: TOKİ memurların borçlarını 6 ay ertelesin!

Memur-Senden Van ve Ercişi ziyaret ederek depremzede kamu görevlilerine faizsiz kredi verilmesi gerektiğini belirtirken, TOKİ'nin de, kurumun inşa ettiği evlere geçen memurların borçlanını 6 ay ertelemesini istedi



Van ve Ercişi ziyaret eden Memur-Sen heyeti, depremzede kamu görevlilerine de faizsiz kredi verilmesi gerektiğini belirtti. Memur-Senden yapılan açıklamaya göre, Van-Erciş depremi dolayısıyla, Memur-Sen ve bağlı sendikaların yardım kampanyalarının ardından Van ve Ercişe giden Memur-Sen Genel Sekreteri ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kayanın başkanlığındaki heyet, incelemelerde bulundu.

Heyetin tespitlerine göre, özellikle ikinci deprem sonrası "hayalet şehre" dönen Vanda, kamu görevlileri, eş ve çocuklarını memleketlerine gönderdi. Hasar gören binalarda kamu hizmeti veren memurlar ise korku ve endişe içinde çalışmalarını sürdürüyor.

Heyet, kamu çalışanlarının ekonomik durumlarıyla ilgili de tespitte bulundu. Buna göre, hükümetin, KOBİ ve büyük işletmelere yönelik ekonomik destek paketlerine karşın, şimdiye kadar kamu çalışanlarına yönelik uygulama gerçekleştirilmedi. Depremde oturduğu evini ve eşyalarını kaybeden, evine giremeyen çalışanlar için de faizsiz uzun vadeli kredi verilmesinin, ihtiyaçları
 karşılamada önemli bir yer tutacağı bildirildi.

Memur-Sen heyeti, bunun yanında, deprem bölgesinde görev yapan kamu görevlilerine, bir yıl boyunca en az 500 TL afet tazminatı verilerek, zor şartlarda görev yapan çalışanların, ihtiyaçlarını gidermede bir nebze de olsa katkı sunulmasının önemli olduğunu bildirdi.

Memur-Sen  TOKİ  Evlerine geçen memurların ödemelerinin de en az 6 ay ertelenmesini isteyen heyet, bunun gerçekleşmesiyle depremde hem evini kaybeden hem de yeni eve taşınan kamu çalışanlarına moral desteği verilmiş olacağını kaydetti.

KURUMLAR ZİYARET EDİLDİ

Depremzedeleri çadırlarında ziyaret eden heyet, ayrıca Memur-Sen TOKİ Evleri, İl Tarım Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Afet Müdürlüğü, İl Özel İdare Sekreterliği, SGK Müdürlüğü, İl Müftülüğünü ziyaret ederek bilgi aldı.

Memur-Sen ve bağlı sendikaların yönetim kurullarıyla bir araya gelerek toplantı yapan heyet, çalışmaları değerlendirdi. Ercişte de bir dizi etkinlikte bulunan heyet, depremde zarar gören Van ve Erciş dışında Bitlis ve Adilcevazda da incelemelerde bulundu.

Memur-Sen heyetinde, Günay Kayanın yanı sıra Memur-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Ahmet Kaytan, Eğitim Bir-Sen Genel Mali Sekreteri Esat Tektaş, Eğitim Bir-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin, Eğitim Bir-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı, Diyanet-Sen Genel Sekreteri Hacibey Özkan, Diyanet-Sen Genel Eğitim Sekreteri Cebrail Yakışır, Toç-Bir-Sen Genel Sekreteri Mustafa Özkaya yer aldı.

AA


Geri Dön