Ekonomi

Memur ve emekliler dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor!

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber emekli ve memur maaşlarına yapılacak enflasyon zam oranı da belli olmuştu.TÜİK bugün Ağustos ayı enflasyon oranını da açıkladı

Haziran ayı enflasyonuyla birlikte memur ve emekli maaşlarına yüzde 42,35 oranında zam gelmişti. TÜİK bugün Ağustos ayı enflasyon oranını da açıkladı. TÜİK'in rakamları açıklamasıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz ve Ağustos aylarında oluşan 2 aylık zam farkı da kesinleşmiş oldu. İşte memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamla ilgili tüm detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos'a ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayınladı. Enflasyonda yükseliş ivmesi bu Ağustos'ta da sürdü. Buna göre senelik bazda enflasyon yüzde 80,21'e çıktı. TÜİK'in Ağutos enflasyon rakamlarının açıklamasıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz ve Ağustos aylarında oluşan 2 aylık zam farkı da ortaya çıkmış oldu. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon oranlarının da belli olmasının ardından Ocak zammı da açıklanacak.

AĞUSTOS AYI ENFLASYONU NETLEŞTİ

Temmuz ayı enflasyon oranının yüzde 2,37 olarak duyrulmasının ardından ağustos ayı enflasyon oranı da TÜİK tarafından yayınlandı.

İKİ AYLIK ORAN YÜZDE 3,86 OLDU!


İki aylık enflasyon toplamı yüzde 3,86 olarak açıklandı. Yani şimdiden SSK ve BağKur emeklilerinin maaşına ocak ayı için yüzde 3,86 oranında zam oluşmuş oldu.

2022'NİN İLK YARISINDA YÜZDE 30,5 ZAM YAPILMIŞTI!

Geçtiğimiz sene imzalanan 6. dönem toplu sözleşmesinde memur sendikaları ve hükûmet sözcüleri tarafından varılan anlaşmaya göre memur ve emekli maaşlarına 2022 yılının ilk yarısı için yüzde 5, ikinci yarısı için de yüzde 7 oranında net zam yapılacaktı.

ÖNÜMÜZDEKİ  DÖRT VERİ BELİRLEYİCİ OLACAK!

TÜİK tarafından henüz son iki veri açıklanırken Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyonu rakamlarının da açıklanması ile birlikte zam oranları netlik kazanacak. Yüzde 8 olarak belirlenen toplu sözleşme zammı oranı üzerine hesaplanacak olan enflasyon farkı eklenecek. Merkez Bankası tarafından açıklanan 2022 sene sonu enflasyon tahmini ile bu oran yüzde 12,84 olarak tahmin ediliyor.

EMEKLİ ZAMMI NASIL NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de emekli zammı Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre hesaplanıyor. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına, Ocak ayında bir geçmiş dönemdeki Temmuz-Aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, Temmuz ayında ise Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamları kadar zam yapılıyor.

Promosyon ücretleri daha fazla artar mı? Emekliler dikkat!

Maaş promosyonlarına ‘enflasyon’ ayarı!

Dikkat! Ünlü banka altın tahminini açıkladı!