02 / 05 / 2024

Memur ve emeklinin maaş zammı ne kadar olacak? Hesaplamalar yapıldı! 10 bin lirayı geçecek mi?

Memur ve emeklinin maaş zammı ne kadar olacak? Hesaplamalar yapıldı! 10 bin lirayı geçecek mi?

Memur zammı ve emekli zammı için Kasım ayı enflasyon rakamları beklenirken, 5 Aralık Pazartesi günü Ocak zammı için 5 aylık rakamlar netleşmiş olacak.



MEMUR VE EMEKLİLERİN MAAŞ ZAMLARI BELLİ OLUYOR!

Memur ve memur emeklileri yüzde 11,84, SSK ve Bağ-Kurlular da yüzde 10,84 oranında zammı şimdiden ceplerine koymuş durumda.

Temmuz ayında emekli zammı yüzde 42,35 oranında yapılırken, en düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşı yüzde 40 artışla 2.500 TL'den 3.500 TL'ye çıktı. Bu düzenleme ile 2 milyona yakın emeklinin maaşı 3.500 TL'ye yükselmiş oldu. Ocak 2023 zammı döneminde bu rakamın 5.250 TL olması bekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranı açıklaması sonrası netleşecek. Ama ekonomistlerin Kasım ayı enflasyon beklentileri doğrultusunda bir rakam gelmesi halinde SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 14,27 zam alması bekleniyor.

Memur ve memur emeklilerine 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşmede belirlenen artış oranı hesaplaranak fiyat artışı yapılıyor. Memur ve Memur emeklileri ise toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 8 oranındaki artışa ek olarak, Temmuz ayında verilen yüzde 7 toplu sözleşme zam oranının üzerindeki enflasyon farkını da alıyor. Pazartesi günü enflasyon rakamlarının aylık yüzde 3,10 artması halinde ise memur ve emeklinin maaş zammı için 5 aylık oran yüzde 15,27 olacak. Mevcut enflasyon farkı ve sözleşmeden gelen zammın yanında ilave gösterge farkından ötürü de maaşlar değişecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön