07 / 05 / 2024

Memur ve memur emeklilerine müjde! Emekli Ocak zammı netleşiyor... En düşük emekli ve memur maaşı kaç TL olacak? 

Memur ve memur emeklilerine müjde! Emekli Ocak zammı netleşiyor... En düşük emekli ve memur maaşı kaç TL olacak? 

Ağustos enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ücret hesaplamaları güncellendi. Ocak ayında SSK, Bağ-kur, memur ve kamu çalışanlarının maaşlarına zam yapılacak. Emekli Ocak zammı netleşiyor... En düşük emekli ve memur maaşı kaç TL olacak? İşte ayrıntılar...



KİM, NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Bu orana göre yeni maaş da belirlendi. Maaş katsayısının yüzde 16,91 artması durumunda, memurlar için en düşük maaş 9 bin 105 TL'den 10 bin 644 TL'ye, memur emeklilerinde 6 bin 78 TL'den 7 bin 106 TL'ye çıkacak. En düşük aylık, yüzde 15.91 zam tahminine göre esnaf emeklilerinde 4 bin 197 TL'den 4 bin 865 TL'ye, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 4 bin 687 TL'den 5 bin 432 TL'ye çıkacak.

Temmuz ayında en düşük aylık Bağ-Kur tarım emeklilerinde 3 bin 335, 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda 2 bin 905 TL'ye çıkmış, bu ödemeler taban aylık düzenlemesiyle 3 bin 500 TL'ye tamamlanmıştı. Ocak zammı yüzde 15.91 çıkarsa en düşük aylık Bağ-Kur tarım emeklilerinde 3 bin 866 TL'y görecek. 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda 3 bin 368 TL'ye çıkacak, 3 bin 500 TL'ye tamamlanarak ödenecek.

 Memur ve memur emeklilerine müjde! Emekli Ocak zammı netleşiyor... En düşük emekli ve memur maaşı kaç TL olacak? 

BİR ARTIŞ DAHA YAŞANABİLİR!

Memurların ve emeklilerin kesin zam oranları Ocak ayında belli olacak. Ayrıca Temmuz'da 3 bin 500 liraya çıkarılan taban aylık tutarının yükselmesi de söz konusu olabilecek. Bu konudaki karar Ocak ayı başında verilecek. Taban aylık ödemesi yükselirse bazı emekliler ikinci bir zam daha almış olacak. Bu arada memurlar ve memur emeklileri için 3600 ek gösterge düzenlemesi de yürürlüğe girecek. Bu düzenleme özellikle emekli aylıklarına ve emekli ikramiyelerine önemli bir artış getirecek.

Memur ve emekliler için kesin oran artışları Ocak ayında açıklanacak. Ayrıca Temmuz ayında 3.500 TL'ye çıkarılan aylık baz tutarı da artırmak mümkün. Bununla ilgili karar Ocak ayı başında verilecek. Temel aylık ödeme artırılırsa, bazı emekliler ikinci bir artış alacak. Bu arada, memurlar ve emekliler için 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesi de yürürlüğe girecek. u düzenleme, emekli maaşlarında ve sosyal yardımlarda önemli bir artışa yol açacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön